Έργο πλήγμα για τον τουρισμό και το περιβάλλον στη Μήλο

Σχόλιο

Φωτιά έχει πάρει η Μήλος από την απόφαση για δημιουργία κέντρου αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων για τα πλοία, στην παραλία Καστανά.

Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί θέλοντας να προστατεύσουν το περιβάλλον στο νησί κόσμημα, το βασικό οικονομικό μας προϊόν που είναι ο τουρισμός, καθώς τους ίδιους και τα παιδιά τους, και προχώρησαν σε αγώνα ξεκινώντας από την καμπάνια για τη σωτηρία του Καστανά.

Το κείμενο το οποίο στηρίζουν ψηφίζοντας στο https://secure.avaaz.org/ λέει:

«Η πανέμορφη, αγαπημένη παραλία του Καστανά στη Μήλο, πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων. Η κατασκευή έξι δεξαμενών ύψους 8-11 μέτρων η καθεμία καθώς και κτηρίων και υποθαλάσσιων αγωγών, θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου. Η υπέροχη ακτογραμμή της Μήλου, μία από τις πιο όμορφες στον κόσμο καθώς και το μοναδικά όμορφο νησί της Πολυαίγου ακριβώς απέναντι, δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Μία εγκατάσταση πετρελαιοειδών, από τη φύση της μία δραστηριότητα με μεγάλη αρνητική επίδραση στο περιβάλλον, πάνω σε μία παρθένα παραλία των Κυκλάδων, εκτός από την προφανή οπτική καταστροφή, ενέχει τεράστιο κίνδυνο απόλυτης καταστροφής του τουριστικού προϊόντος των νησιών και δυσφήμησης αυτών για δεκαετίες, σε περίπτωση διαρροής καυσίμων στη θάλασσα».

Σημειώνουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν διαμορφώσει στο προσωπικό τους προφίλ την ένδειξη ΚΑΣΤΑΝΑΣ SOS.

 

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post