Α. Σαμαράς: «Εκλογές ή δημοψήφισμα συνιστούν νομιμοποίηση της δραχμής».

Σχόλιο

«Η σύγκρουση με τους εταίρους θα κάνει τη χώρα Αργεντινή». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega για να συνεχίσει. «Η χώρα είναι σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία, αυτή τη στιγμή πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους είτε με τον εαυτό της».

Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις, την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας και τρομοκρατίας.

Σε ότι αφορά στην οικονομία έκανε επίθεση στον κ. Βαρουφάκης λέγοντας ότι «η πολιτική του υπακούει στο ουάου αλλά με το ουάου δεν βάφονται αυγά, αντίθετα υπακούνε στο νόμο των φθινουσών αποδόσεων και στο τέλος δεν σε ακούει κανένας. Ο κ. Βαρουφάκης με την πολιτική του κάνει εχθρούς και όχι φίλους».

Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα ο κ. Σαμαράς είπε: «Εκλογές ή δημοψήφισμα συνιστούν νομιμοποίηση της δραχμής».

Σε σχέση με το μεταναστευτικό επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους μετανάστες, όποιος θέλει να έλθει ενώ με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο στην Ευρώπη. Οι πόροι μεταναστεύουν οι μετανάστες έρχονται».

Τέλος, αναφέρθηκε  και στην μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τονίζοντας: «Κατ αρχήν ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι ΠΝΠ είναι χούντα, τώρα νομοθετεί με ΠΝΠ. Επί της ουσίας αυτός είναι ένας αναγκαστικός δανεισμός απελπισίας. Δεν θα υπαγορεύσω σε εκλεγμένους δημάρχους τί να κάνουν. Ωστόσο ποιά είναι η εγγύηση επιστροφής των χρημάτων; Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί απίστευτα ψέματα, πώς να πιστέψουν οι δήμαρχοι ότι θα τους επιστραφούν. Ο πρωθυπουργός πρέπει να δει τους δημάρχους».

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Χωρίς ίχνος ουσιαστικής αυτοκριτικής»

Με μια σειρά ερωτημάτων για τα οποία ζητά «συγκεκριμένες απαντήσεις», απάντησε επί της ουσίας  Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Αντώνη Σαμαρά για τη χθεσινή συνέντευξή του. Τα ερωτήματα που τίθενται από την κυβέρνηση είναι:

  1. Να αποδεχθεί η κυβέρνηση μείωση συντάξεων;
  2. Να αποδεχθεί η κυβέρνηση απελευθέρωση απολύσεων;
  3. Ποια είναι η γνώμη του κ. Σαμαρά για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού; Ποια είναι η άποψή του για την ζούγκλα της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  4. Πιστεύει ότι πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και στα νησιά;
  5. Να συνεχιστεί το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων με χαριστικούς όρους, όπως γινόταν επί των ημερών του;
Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post