Δάνειο ύψους 125 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ, για τη χρηματοδότηση μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μυτιληναίος ΑΕ

Σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα στηρίξει την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μυτιληναίος ΑΕ στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε, αυτή η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT), ισχύος 826 MW, η οποία θα κατασκευαστεί στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, θα αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα και θα διευκολύνει τη σταδιακή παύση του μεγαλύτερου μέρους της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη έως το 2023.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος ΑΕ, δήλωσε πως «η σημασία της μονάδας του Αγίου Νικολάου και ο στόχος της να συμβάλει σε ένα καθαρότερο ενεργειακό μέλλον για την Ελλάδα αναγνωρίζονται με αυτό το πρώτο δάνειο της ΕΤΕπ προς τη Μυτιληναίος ΑΕ. Το νέο μακροπρόθεσμο δάνειο της ΕΤΕπ δείχνει πως η Τράπεζα της ΕΕ στηρίζει επενδύσεις μετασχηματισμού σε αυτή τη χώρα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ως διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαθέτει μοναδική τεχνική και χρηματοδοτική εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και είναι ένας πολύτιμος εταίρος για την Ελλάδα στην προσπάθειά της να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της και να καταργήσει σταδιακά έως το 2028 τη χρήση του λιγνίτη. Είμαστε ευτυχείς για το ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σημασία της στήριξης της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και για τη χρηματοδότηση που χορηγεί στη μονάδα του Αγίου Νικολάου».

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post