Ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης

Σχόλιο

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στις περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Κρήτης αλλά και στα νησιά της Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ιθάκης, κατέθεσαν οι έξι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Πέτρου Κόκκαλη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερωτάται αν μπορεί να συνδράμει τις πληγείσες περιοχές μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και του RescuEU (ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών). Ρωτούν επίσης αν η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των περιοχών αλλά και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών καθώς και την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών του τοπικού πληθυσμού. Όπως τονίζουν με αφορμή τα ακραία καταστροφικά καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες περιοχές, τα οποία προκάλεσαν απώλειες ζωών αλλά και άλλες ζημιές, όπως κατολισθήσεις, διακοπές κυκλοφορίας, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ.

«Η κλιματική κρίση καλπάζει και η κλιματική αδράνεια σκοτώνει ανθρώπους και καταστρέφει περιουσίες». «Η Ευρώπη», προσθέτουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «χρειάζεται άμεσα νέα εργαλεία πολιτικής προστασίας και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή».

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post