Κ. Δομαζάκης: Συνέχεια στο σήριαλ Creta Farms

Σχόλιο

Του Γιώργου Αλεξάκη

Πυρά κατά του επενδυτικού σχήματα Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, που ανέλαβε με απόφαση των τραπεζών και βέβαια της δικαιοσύνης την υπόθεση εξυγίανσης της Creta Farms  εξαπολύει ο Κώστας Δομαζάκης που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι απαίτησή του έναντι της εταιρίας δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα οφειλών που θα πρέπει να ικανοποιηθούν. Ουσιαστικά μάλιστα αποδομεί και την ίδια την εταιρία που ο ίδιος ίδρυσε με τον αδελφό του Μάνο.

«Οι φερόμενοι επενδυτές της εταιρείας ουδέν κεφάλαιο έχουν διαθέσει για τη στήριξή της. Οι οφειλές προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς σε διάστημα μόλις 11 μηνών έχουν υπερδιπλασιαστεί. Οι μισοί εργαζόμενοί της έχουν απολυθεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Η συρρικνωμένη πλέον εταιρεία πουλάει όσο – όσο με ορίζοντα ολίγων ημερών ή εβδομάδων στην καλύτερη περίπτωση. Κυρίως όμως, ο πίνακας πιστωτών στον οποίο στηρίχθηκε η Συμφωνία Εξυγίανσης και παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο δεν περιέλαβε, σκοπίμως, επιβεβαιωμένη απαίτησή μου έναντι της εταιρείας» αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά σημειώνει:

Στις 21/01/2021 κατέθεσα Αίτηση Ακύρωσης της με αριθμ. 11/20 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου με την οποία είχε επικυρωθεί η από 05/02/2020 Συμφωνία Εξυγίανσης και Μεταβίβασης Επιχείρησης της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ. Η εν λόγω Αίτηση έχει παραδοθεί ήδη προς ανάρτηση στο Τμήμα ΓΕΜΗ Εισηγμένων Εταιρειών και πρόκειται να αναρτηθεί εντός των επομένων ημερών. Η συζήτηση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 05/03/2021 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Οι φερόμενοι επενδυτές της εταιρείας ουδέν κεφάλαιο έχουν διαθέσει για τη στήριξή της. Οι οφειλές προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς σε διάστημα μόλις 11 μηνών έχουν υπερδιπλασιαστεί. Οι μισοί εργαζόμενοί της έχουν απολυθεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις. Η συρρικνωμένη πλέον εταιρεία πουλάει όσο – όσο με ορίζοντα ολίγων ημερών ή εβδομάδων στην καλύτερη περίπτωση. Κυρίως όμως, ο πίνακας πιστωτών στον οποίο στηρίχθηκε η Συμφωνία Εξυγίανσης και παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο δεν περιέλαβε, σκοπίμως, επιβεβαιωμένη απαίτησή μου έναντι της εταιρείας.

Δυστυχώς, όλες οι επιφυλάξεις μου, όλοι μου οι φόβοι και όλα τα σοβαρά γεγονότα τα οποία έχω καταγγείλει ήδη αρμοδίως, έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως. Η περιουσία της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ παραδόθηκε, χωρίς στοιχειώδη έλεγχο φερεγγυότητας, σε πρόσωπα που εξαρχής ήταν γνωστό ότι δεν είχαν δυνατότητα να την στηρίξουν έστω και στο ελάχιστο. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός υπήρξαν ψευδείς παραστάσεις προς πάσα Αρχή, ακόμη και παραπλάνηση στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο.

Όσοι συμμετείχαν στο ανοσιούργημα της διάλυσης μιας υγιούς, εύρωστης και παραγωγικής ελληνικής εταιρείας, στην οποία εργάζονταν 860 εργαζόμενοι και η οποία κατέβαλε κάθε χρόνο τεράστια χρηματικά ποσά προς το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τις τράπεζες, ας γνωρίζουν ότι πλησιάζει ο χρόνος που θα απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους.»

Υπενθυμίζεται ότι σε πόρισμα που εξέδωσε μετά από έρευνα στην Creta Farms η Deloitte, όταν στο τιμόνι αυτής ήταν οι αδελφοί Δομαζάκη, γνωστοποίησε τον περασμένο Αύγουστο η εισηγμένη εταιρεία καταγράφηκαν μια σειρά από θέματα που παραπέμπουν σε προβληματικές συμπεριφορές. ευρήματα κακοδιαχείρισης, εκροές αρκετών εκατομμυρίων από τα ταμεία της εταιρείας προς τους βασικούς μετόχους και υπερτιμολογήσεις.

Πιο συγκεκριμένα στην 28σέλιδη ανακοίνωσή της, όπου εμπεριέχονται τα βασικά σημεία του πορίσματος, αναφέρονται οι συνδεδεμένες εταιρείες που δεν έχουν γνωστοποιηθεί, οι απολήψεις των βασικών μετόχων ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, οι σχέσεις με την Ευρωκρέτα αλλά και οι συναλλαγές με τη Novaplot Enterprises, εταιρεία συμφερόντων των Αφών Δομαζάκη, στην οποία είχαν περάσει τα σήματα και οι πατέντες της εισηγμένης,

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post