Ο Πολιτισμός δύσκολα μπορεί να σωθεί με επικοινωνιακές κινήσεις

Σχόλιο

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πολλές προσπάθειες καταβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αντιστρέψει το εις βάρος της Κυβέρνησής του κλίμα για τον Πολιτισμό.

Είναι φανερό ότι το μεγάλο τμήμα του πολιτισμού νοιώθει παραμελημένο και έχει γυρίσει την πλάτη του προς την Κυβέρνηση, κάτι το οποίο – όπως μαθαίνουμε – το έχουν δει στο Μαξίμου μέσα από τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις.

Εκτός από τα λειψά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, σταγόνα με τη σταγόνα γεμίζει το ποτήρι της αντιδράσεις των ανθρώπων του Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα η μουσική επίσκεψη της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Μαξίμου, ή οι γκριμάτσες της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τις δηλώσεις του Σταύρου Ξαρχάκου.

Την αντιστροφή του κλίματος την έχει αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός, για αυτό και προχώρησε σε:

  • Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη στήριξη του χώρου και των ανθρώπων του Πολιτισμού, όπου συζήτησαν την ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί καθώς και τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού.
  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα έργα για τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης.
  • Επίσκεψη επίσης του κ. Μητσοτάκη στην πρώτη πρόβα του Εθνικού Θεάτρου για το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου, για να …ακούσει «τις ανησυχίες και τις επισημάνσεις των συντελεστών».

Το ερώτημα είναι με τέτοιες επικοινωνιακές κινήσεις θα υπάρξει λύση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου που γίνονται ακόμη πιο πιεστικά αυτές τις δύσκολες μέρες;

Δύσκολες μέρες έρχονται.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post