Οι Τράπεζες θα ρίξουν επιτέλους ρευστό στην αγορά;

Σχόλιο

Κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από τα κτήριά της.

Η εποχή μας σηματοδοτείται από τα κτήρια των Τραπεζών, καθώς έχουν παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στη ζωή όλων των Ελλήνων.

Τι ποιο χαρακτηριστικό την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, από τις Τράπεζες. Ποιος ή ποια σε καθημερινή βάση δεν έχει επισκεφθεί ένα τραπεζικό κατάστημα, δεν έχει πάει σε κάποιο ATM ή δεν έχει δεχθεί τηλέφωνο από Τράπεζα;

Τράπεζα σημαίνει χρήμα. Από τη στιγμή όμως που όλα κινούνται γύρω από το χρήμα, όλοι κινούνται – θέλοντας και μη – γύρω από τις Τράπεζες.

Δείτε τους τελευταίους νόμους που περνούν από το Κοινοβούλιο για τις Τράπεζες  – είτε από την παρούσα κυβέρνηση, είτε από την προηγούμενη – και θα κατανοήσετε ότι κερδισμένος υπάρχει μόνο ένας. Η Τράπεζα.

Δείτε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε επίπεδο Αρείου Πάγου για τις Τράπεζες  και θα κατανοήσετε ότι κερδισμένος είναι και πάλι μόνο ένας. Η Τράπεζα.

Ναι, αλλά όταν οι Τράπεζες πάντα κερδίζουν, σημαίνει ότι κάποιοι χάνουν.

Στο ερώτημα «ποιοι χάνουν» νομίζουμε ότι βλέπουμε τον εαυτό μας.

Άλλοι έχουν χάσει τα λεφτά τους, άλλοι τα σπίτια τους, άλλοι  τις επιχειρήσεις τους και όλοι μαζί έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Στην παρούσα χρονική στιγμή όπου οι Έλληνες προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, οι Τράπεζες τι κάνουν;

Θα ρίξουν ρευστό στην αγορά, θα ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία, άρα και τους πολίτες;

Τέτοια σημάδια δεν έχουμε, παρά μόνο σημάδια αφαίμαξης.

Ας βρεθεί λοιπόν επιτέλους αυτός ο πολιτικός που θα πάρει την απόφαση και θα πει ότι προτεραιότητά μου είναι ο Έλληνας πολίτης και η αξιοπρέπειά του και όχι το χρήμα και οι Τράπεζες.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post