Όταν το αβοκάντο γίνεται επενδυτική ευκαιρία

Σχόλιο

Οι Αζτέκοι το αποκαλούσαν «φρούτο της γονιμότητας», οι Μάγια και οι Ίνκας το χρησιμοποιούσαν ως την βασική τους τροφή. Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί μία από τις πολυτιμότερες τροφές της φύσης. Ο λόγος για το «βουτυρόδεντρο» ή κατά το κοινώς λεγόμενο αβοκάντο.

Χαρακτηρίζετε ως υπέρ-τροφή γιατί είναι πλούσια πηγή υγιών λιπαρών και περιλαμβάνει πάνω από 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, μειώνει τη χοληστερίνη, κάνει καλό στην καρδία, έχει αντιγηραντική δράση, ρυθμίζει το ζάχαρο, προστατεύει από τον καρκίνο.

Έχοντας λοιπόν αυτούς τους  «άσσους στο μανίκι του» ένας Χανιώτης τεχνολόγος τροφίμων ο Μανώλης Λεράκης τόλμησε το κάτι διαφορετικό  με την εταιρία AVOEL, την στιγμή που η χώρα βουλιάζει στην ύφεση. Η αρχή έγινε το 2010 όταν πήρε την απόφαση να εκμεταλλευτεί την καλλιέργεια αβοκάντο τη οποία έφερε στην Κρήτη ο πατέρας του την δεκαετία του 1970.

Σήμερα θεωρείται πρωτοπόρος γιατί απλά κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν χώρες «μεγαθήρια» στην παραγωγή αβοκάντο, να μεταποιήσει τον φρέσκο πολτό αβοκάντο και να δημιουργήσει  μια σειρά εξαιρετικών συνοδευτικών φαγητού.

Το 2014 η εταιρία AVOEL λανσάρει για πρώτη φορά το αβοκάντο με μυρωδικά και λεμόνι, με φέτα και ελιά και το αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα και την ίδια χρονιά αποσπά παγκόσμιο βραβείο καινοτομίας στην Διεθνή Έκθεση στο Sial της Γαλλίας.

Αυτή την στιγμή τα προϊόντα τα προϊόντα της εταιρείας μπορείς να τα βρεις σε πολύ καλά delicatessen καταστήματα και επιλεγμένες αλυσίδες, ενώ έχουν ξεκινήσει εξαγωγές σε Γερμανία στις Αραβικές χώρες και τις ΗΠΑ.

Στα επόμενα σχέδια του Μανώλη Λεράκη είναι «μια πλήρης σειρά προϊόντων υγείας που θα φέρει την Ελλάδα στο παγκόσμιο επίκεντρο της υγιεινούς διατροφής».

Όσο για το μήνυμα που στέλνει στους νέους και τις νέες είναι σαφές. «Η Ελλάδα είναι γεμάτη επενδυτικές ευκαιρίες. Μυαλό και φαντασία έχουμε οι Έλληνες. Το θάρρος λίγο μας τσακίσανε αλλά θα σταθούμε όρθιοι και θα βγούμε κερδισμένοι. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές».

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post