Αλυσίδα φαστ φουντ στην Καλιφόρνια χρησιμοποιεί ένα ρομπότ που ψήνει burger

Σχόλιο
  • Το CaliBurger, μια διεθνής αλυσίδα γρήγορου φαγητού, έκανε το ντεμπούτο του με ένα ρομπότ που ονομάζεται “Flippy” στην τοποθεσία Pasadena της Καλιφόρνια.
  • Το ρομπότ μπορεί να ψήνει 150 μπιφτέκια ανά ώρα.
  • Ένας αυξανόμενος αριθμός λιανοπωλητών τροφίμων εξερευνά τη ρομποτική ως τρόπο αύξησης της παραγωγικότητας. Η αλλαγή θα μπορούσε να είναι κακή είδηση ​​για τους εργαζόμενους σε φαστ φουντ.

Σε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, ένας εργαζόμενος με το όνομα Flippy μπορεί να ψήνει 150 μπιφτέκια την ώρα. Αυτός είναι πολύ γρηγορότερος από τους άλλους υπαλλήλους του burger joint, οι οποίοι σε αντίθεση με τον Flippy, χειρίζονται επιταγές και παροχές.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Flippy δεν είναι ένας κανονικός υπάλληλος. Είναι ένα ρομπότ flipping flip που αναπτύχθηκε από τη Miso Robotics.

Με ένα ρομποτικό βραχίονα έξι αξόνων βιδωμένο στο πάτωμα της κουζίνας, το μηχάνημα λειτουργεί σε βάρδιες μεσημεριανού στην τοποθεσία Pasadena του CaliBurger, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post. Λαμβάνει παραγγελίες μέσω ενός ψηφιακού συστήματος έκδοσης εισιτηρίων και αφού ένας εργαζόμενος τοποθετήσει τα μπιφτέκια στη σχάρα, τα παρακολουθεί καθ’ όλη τη διαδικασία μαγειρέματος και τα αφαιρεί όταν ψηφούν. Για να εντοπίσει πότε ένας υπάλληλος τοποθετεί ωμό κρέας στη σχάρα, το bot χρησιμοποιεί θερμική και κανονική όραση, καθώς και κάμερες.

Αν και ο Flippy εξακολουθεί να απαιτεί έναν ανθρώπινο εργαζόμενο για να το χειριστεί, η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος για τα επόμενα δεδομένα για τα 3,8 εκατομμύρια Αμερικανούς, που εργάζονται στη βιομηχανία γρήγορου φαγητού. Σύμφωνα με μια έκθεση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ το 2017, το 40% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τεχνολογία στις αρχές της δεκαετίας του 2030. Μόνο τα τελευταία 30 χρόνια, περίπου το 80% των απωλειών στην κατασκευή οφείλονται σε τεχνολογικούς εκτοπισμούς και ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η χρήση της ρομποτικής θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε άλλες βιομηχανίες, ειδικά στο λιανικό εμπόριο.

Η τεχνολογία δημιουργεί ή καταστρέφει θέσεις εργασίας;

 

Ο David Zito, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Miso Robotics, είναι πιο αισιόδοξος.

“Το φαγητό είναι εγγενώς κοινωνικό, επομένως θα υπάρχει πάντα ένα μέρος για άτομα που εργάζονται στη βιομηχανία εστιατορίων – από τη δημιουργία του μενού έως την αλληλεπίδραση με τους πελάτες, έως την παράδοση φαγητού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύξαμε το Flippy. Θα χρησιμεύσει ως ένα επιπλέον χέρι για να βοηθήσει το προσωπικό της κουζίνα. Μην τα αντικαταστήσετε “, είπε στο Business Insider.

Ένας αυξανόμενος αριθμός αλυσίδων γρήγορου φαγητού αναζητούν ρομπότ για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους. Το χορτοφαγικό εστιατόριο Eatsa με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο ειδικεύεται στα μπολ quinoa, αυτοματοποιεί τη διαδικασία παραγγελίας και παραλαβής. Ξεκίνησε το 2015, έκτοτε επεκτάθηκε στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, DC. Μια άλλη εκκίνηση του Silicon Valley που ονομάζεται Zume Pizza χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για να κάνει τις πίτσες του.

Η Momentum Machines, η οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 18 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδιάζει να ανοίξει ένα εστιατόριο burger με ρομπότ στο Σαν Φρανσίσκο. Το 2012, η ​​Business Insider ανέφερε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν μερικούς μάγειρες γρήγορου φαγητού και στελεχιακό προσωπικό, αλλά θα μπορούσαν επίσης να προωθήσουν μηχανικές και άλλες τεχνολογίες.

Η KTLA αναφέρει ότι η Flippy θα αρχίσει να πουλά το ρομπότ με 60.000$ σε άλλες εταιρείες γρήγορου φαγητού τους επόμενους έξι μήνες. Η πληρωμή ενός εργαζομένου με ελάχιστο μισθό ακούγεται πολύ φθηνότερη, αλλά το ρομπότ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη απόδοσης με την πάροδο του χρόνου.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post