Ετήσια Βραβεία Σπουδαστών Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας (HBA-UK)

Σχόλιο

Η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας (HBA-UK) προκηρύσσει για δεύτερο φορά το Ετήσιο Βραβείο Σπουδαστών HBA-UK προσφέροντας €1.000 σε φοιτητές από την Ελλάδα και την Κύπρο που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Λονδίνο, Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020: Η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας «Hellenic Bankers Association – UK (HBA-UK)» προκηρύσσει για δεύτερη φορά το Ετήσιο Βραβείο Σπουδαστών HBA-UK για φοιτητές/τριες Ελληνικών ή Κυπριακών πανεπιστημίων, οι οποίοι/ες επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στο χρηματοοικονομικό τομέα στη Μεγάλη Βρετανία.

Το βραβείο των 1.000 ευρώ απονέμεται ετησίως στον φοιτητή/τρια που θα εκπονήσει την αρτιότερη γραπτή εργασία (στην αγγλική γλώσσα) σε θεματικές που άπτονται του χρηματοοικονομικού τομέα. Οι εργασίες θα αξιολογούνται από ομάδα ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του HBA-UK. Πέραν τούτου, η εξέχουσα αυτή διάκριση περιλαμβάνει ευκαιρίες καθοδήγησης και δικτύωσης στο πλαίσιο της ελληνικής κοινότητας του Λονδίνου.

Η τελετή απονομής του Ετησίου Βραβείου Σπουδαστών HBA-UK 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 13 Ιουνίου 2020 στον Θερινό Χορό της  Ένωσης. Στο/στη βραβευμένο/η φοιτητή/ρια θα δοθεί η ευκαιρία να επεξηγήσει το έργο του/της στο ακροατήριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας (HBA-UK) Λούης Λοΐζου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δεύτερη συνεχή χρονιά απονομής του Βραβείου Σπουδαστών HBA-UK με το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην αναγνώριση και την ενίσχυση των προσπαθειών εξεχόντων φοιτητών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το Βραβείο αποτελεί διαπιστευτήριο της κοινωφελούς προσφοράς των μελών και φίλων του Συνδέσμου, τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση του πρώτου βραβείου σπουδών HBA-UK που παρουσιάστηκε στην 25η Επέτειο της Ένωσης μας το 2019».

Διαδικασία Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και φοιτήτριες της ανωτέρας δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, οι οποίοι είτε φοιτούν, είτε έχουν ήδη αποφοιτήσει από το 2017. Οι συμμετέχοντες καλούνται να συντάξουν σχετική εργασία (μεταξύ 1.000 και 3.000 λέξεων) στην αγγλική γλώσσα. Ακολούθως, θα πρέπει να αποστείλουν το κείμενό τους, επισυνάπτοντας, επίσης, το βιογραφικό σημείωμά τους και σχετική συνοδευτική επιστολή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση hba@hellenicbankers.org.uk το αργότερο μέχρι την 24η Απριλίου 2020. Η ανακοίνωση του επιτυχόντα φοιτητή/επιτυχούσας φοιτήτριας θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου 2020, ενώ η τελετή απονομής θα διεξαχθεί την 13η Ιουνίου 2020 στο Λονδίνο.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν το δικό τους θέμα ενδιαφέροντος σε θεματικές που άπτονται του χρηματοοικονομικού τομέα. Στην αξιολόγηση, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον καινοτόμο χαρακτήρα του θέματος, καθώς και στην αντισυμβατική και δημιουργική σκέψη. Η Ένωση επισημαίνει ενδεικτικά τα κατωτέρω θέματα, τα οποία πιθανότατα οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να εξετάσουν:

  • GenZ: Αναπτύξτε μια πρόταση ολοκληρωμένης αξίας για εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα ή/και την Κύπρο, αναλύοντας ποια προϊόντα και υπηρεσίες ψηφιακής χρηματοδότησης πρέπει να προσφερθούν, καθώς και ποια επικοινωνιακή στρατηγική πρέπει να υιοθετήσουν για να προσελκύσουν και να καταγράψουν το Gen-Z των καταναλωτών.
  • Fintech: Συζητήστε βασικές αναδυόμενες τεχνολογίες και πρακτικές ιδέες τις οποίες οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα ή/και την Κύπρο μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στον νέο ψηφιακό κόσμο. Πιθανές τάσεις αναφοράς: bitcoin, blockchain, robo-advisors, κινητές τεχνολογίες κλπ.
  • Ψηφιοποίηση: Αξιολογήστε πώς η αναγεννητική δύναμη της ψηφιοποίησης δύναται να αναζωπυρώσει τον Ελληνικό ή/και τον Κυπριακό τραπεζικό τομέα και πώς ενδεχομένως δύναται να επηρεάσει το ανταγωνιστικό τοπίο.
  • NPLs: Προτείνετε και συζητήστε στρατηγικές ή/και πολιτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα ή/και στην Κύπρο.
Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post