Μάρκος Μπόλαρης: «Τι λέει ο Άρειος Πάγος; Αμετάκλητα! Η Λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στο Δημόσιο»

Σχόλιο

Του Μάρκου Μπόλαρη*

Απορρίπτεται η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου. Μετά από 15ετή δικαστική διελκυστίνδα.

Μας αφορά άμεσα! Τεράστια αξία του Ελληνικού Κράτους ανταλλάχθηκε με κύματα της Βιστωνίδας!

Ευθύνη της Κυβέρνησης οι συντονισμένες πολιτικές για ακύρωση των παράνομων συμβολαίων και επιστροφής ακινήτων και αποζημιώσεων!

Π Α Ρ Α Μ Ε Τ Ρ Ο Ι

  1. Τα στοιχεία αυτά , της ξεκάθαρης ιδιοκτησίας του Δημοσίου επί της Βιστωνίδας Λίμνης, υπάρχουν στο Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, στο αυτοτελές ενσωματωμένο κείμενο που συνέταξε η ομάδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο- Νοέμβριο 2008.

Είχα το προνόμιο να είμαι μέλος αυτής της Επιτροπής.

  1. Θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στα τέλη Μαΐου του 2009 έκλεισε τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, εσπευσμένα, προκειμένου να παραγραφούν, και παραγράφηκαν, με βάση τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, οι προκύπτουσες τεράστιες ευθύνες έξι (6) Υπουργών της εν λόγω Κυβέρνησης.
  2. Θυμίζω ότι η Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. ενώ το ζήτημα από πλευράς Βουλής είχε ολοκληρωθεί, αντί να χρησιμοποιήσει την θεσμική λειτουργία του Κράτους και να οδηγήσει σε κάθαρση την υπόθεση, επέλεξε την επανασύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Έτσι ενώ την απόλυτη αρμοδιότητα είχαν όργανα της Πολιτείας όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι Επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδας, η Επιτροπή για τον Έλεγχο μαύρου χρήματος, το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών του Δημοσίου, και έπρεπε με σαφή πολιτική βούληση να ελέγξουν και να λύσουν με δικαιοσύνη την υπόθεση, εξ αιτίας ενός τραγικά εσφαλμένου κυβερνητικού χειρισμού, ξαναστάλθηκε στις ρωμαϊκές καλένδες!

  1. Υλικό για σειρά εγχειριδίων πολιτικής ιστορίας και διακομματικής διαπλοκής σε βάρος και με λεία την περιουσία του ελληνικού Λαού.

Συναλλαγές, συγκαλύψεις, συνενοχές για να πειστεί ο πολίτης ότι σιγά δεν έγινε και τίποτε σπουδαίο!

Πέτυχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό, εξ ου και …

  1. Πρίν από ενάμιση χρόνο η Δικαιοσύνη στα ποινικά δικαστήρια αθώωσε όλους τους παραπεμφθέντες – πλην των Υπουργών, ως προελέχθη – για συμμετοχή στη τεράστια και υφιστάμενη μέχρι σήμερα ζημία του Ελληνικού Δημοσίου!

Ο πρώτος που πανηγύρισε, για την γιαλαντζί αυτή απόφαση, σπάζοντας την πολυετή σιωπή του ήταν ο Πρωθυπουργός της εποχής κορύφωσης του σκανδάλου, ο Κώστας Καραμανλής!

Τώρα ποιεί την νήσσαν , συνεπικουρούμενος από τα μέσα “ενημέρωσης” της χώρας!

Ρητέον ότι το σκεπτικό του ποινικού δικαστηρίου δεν ήταν ότι δεν έγιναν ή δεν αποδείχτηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν,

ΑΛΛΑ ότι οι κατηγορούμενοι – δημόσιοι λειτουργοί και μοναχοί δεν είχαν δόλο!!

  1. Να υπογραμμίσω ότι η υπόθεση χαρακτηριστικά ως “Σκάνδαλο Βατοπεδίου” αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για Σκάνδαλο αρπαγής και υπεξαίρεσης δημόσιας περιουσίας, με κυβερνητικό συντονισμό, για την νομιμοποίηση του οποίου χρησιμοποιήθηκε η Μονή Βατοπεδίου!

Οι ζημιές για το Ελληνικό Δημόσιο εξακολουθούν να υφίστανται!

  1. Η εμπλοκή μεγάλων ελληνικών εταιριών, που “διέπρεξαν” σε διαπλοκή και κακοδιαχείριση επί ζημία του Δημοσίου και του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά, σε μαϊμού αυξήσεις τραπεζικών κεφαλαίων και η αντίστοιχη κυπριακών εταιρειών δείχνουν άλλη μια πλευρά της υπόθεσης
  2. Μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, η Κυβέρνηση, επειδή πρόκειται για συναρμοδιότητες πολλών Υπουργείων είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει την επιστροφή όλων των ακινήτων που ανταλλάχτηκαν με κόμματα της Βιστωνίδας και να ακυρώσει όλα τα σχετικά συμβόλαια!

Το οικονομικό αντικείμενο είναι εξαιρετικά υψηλό!

Μην εκπλαγείτε, εάν αυτό είναι ισόποσο της αξίας των δύο γαλλικών φρεγατών Belhara!

ΥΓ. Γράφω το παρόν σημείωμα δώδεκα χρόνια μετά τον Αύγουστο του 2008 που άρχισε η ανάδειξη της πολλαπλώς σκανδαλώδης αυτής υπόθεσης

Πραγματικά γράφω χωρίς πάθος αλλά με αγωνία για την Αλήθεια και την προάσπιση της περιουσίας της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Με την αμετάκλητη αρειοπαγητική απόφαση, φαίνεται να δίνεται μιά έξοδος δικαίου από το δράμα.

Οι πραγματικοί υπαίτιοι απέφυγαν την δικαιοδοτική κρίση.

Στην πράξη το πέτυχαν επειδή ένοχο κι υπεύθυνο ήταν κι είναι το σύστημα διαπλοκής στη χώρα κι όχι απλώς κάποιοι καλόγηροι!

Θα διαφύγουν και της αμείλικτης γραφίδος όσων θα συγγράψουν τα της πολιτικής ιστορίας της Χώρας;

*Μάρκος Μπόλαρης. Νομικός – Πρώην Υπουργός

 

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο reformer.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν τον συγγραφέα.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post