Έλληνας αξιωματούχος: «Οι θεσμοί επιμένουν για ασφαλιστικό και απολύσεις»

Σχόλιο

Το κλίμα στο Euroworking Group, αλλά και το τι μέλει γενέσθαι με τους στόχους της Ελληνικής πλευράς και τις απαιτήσεις που έχουν οι θεσμοί, περιέγραψε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Είμαστε σε καλό δρόμο. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα περίγραμμα τεχνικής συμφωνίας για να πάρουμε τα χρήματα στις 24 του μήνα», τόνισε ο αξιωματούχος για να απαριθμήσει στη συνέχεια τα προβλήματα, αλλά και τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

«Το πρόβλημα είναι οι μακροοικονομικές προβλέψεις, καθώς επίσης ότι δεν μας πιστεύουν ότι θα υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας για πάταξη της φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού. Εμείς από την πλευρά μας τους λέμε να μας πιστέψουν, γιατί είμαστε αποφασισμένοι».

Για να συνεχίσει. «Μας πιέζουν για τις ιδιωτικοποιήσεις όπου η απάντησή μας είναι ότι θα τις εξετάσουμε ανά περίπτωση, ενώ αγκάθια είναι το συνταξιοδοτικό, όπου δεν κάνουμε πίσω και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας για τις οποίες επιμένουν. Θέλουν να είναι ελεύθερες στο 3% οι απολύσεις και να σταματήσουν οι συλλογικές συμβάσεις. Τους εξηγούμε όμως ότι είναι προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Για να καταλήξει ο κυβερνητικός αξιωματούχος. «Το μόνο κέρδος είναι ότι βρήκαμε τον τρόπο συνεργασίας. Θα υπάρχουν τηλεδιασκέψεις πριν το Eurogroup και θα προσπαθήσουμε να υπάρξει πολιτική απόφαση. Στόχος είναι να χαλαρώσει η ΕΚΤ και να πάρουμε μια γερή δόση. Παρά ταύτα – και ενώ είναι και επιθυμία των Ευρωπαίων – είναι ερωτηματικό το τι θα γίνει στη Ρήγα».

Να σημειώσουμε ότι το άτυπο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 24/4 στη Ρήγα της Λετονίας και το επόμενο προγραμματισμένο είναι για τις 11/5 στις Βρυξέλλες. Μέχρι τις 24/4 δεν προβλέπεται Euroworking, παρά μόνο τηλεδιασκέψεις.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post