Δημ. Παπαδημούλης: «Σοβαρές ανησυχίες για τις μισθολογικές ανισότητες, αλλά και τους κινδύνους κοινωνικού αποκλεισμού»

Σχόλιο

Ερώτηση προς την Κομισιόν, αναφορικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέχεια της Κοινής Διακήρυξης της Συνόδου των Ηγετών των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου (10/01/2018).

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι ηγέτες των επτά χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο (Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα) «απηύθυναν έκκληση στην ΕΕ, ώστε να ληφθούν μέτρα για μια «πιο ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη» τόσο σε εθνικό, όσο και σε ενωσιακό επίπεδο, ενώ θύμισαν ότι συνιστά απόφαση και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Δεκέμβριος 2017) η υιοθέτηση ενός νέου πακέτου πρωτοβουλιών στους τομείς της υγείας, των έμφυλων δικαιωμάτων, της εργασίας και της προστασίας των πολιτών».

Ο Δημ. Παπαδημούλης ζήτησε να μάθει από την Κομισιόν «ποια συγκεκριμένα μέτρα σχεδιάζει η Κομισιόν αναφορικά με τις τέσσερις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στα πλαίσια και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για το 2018». Τέλος, ρώτησε «ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, ώστε να εγγυηθεί πως η ανάπτυξη είναι δίκαιη και πως ενισχύει το επίπεδο μισθών, ειδικότερα στις χώρες του Νότου όπου η ζήτηση κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα», επισημαίνοντας ότι «η βελτίωση της αγοράς εργασίας στην ΕΕ δεν αντανακλάται στο επίπεδο των μισθών, σύμφωνα με την πρόσφατη Κοινή Έκθεση για την Απασχόληση το 2018 (Draft Joint EmploymentReport)». Μάλιστα, για την Ελλάδα εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τις μισθολογικές ανισότητες, αλλά και τους κινδύνους κοινωνικού αποκλεισμού.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post