Οι Γάλλοι μαθαίνουν τη φέτα

Σχόλιο

Σημαντική αύξηση καταγράφει η κατανάλωση Ελληνικής φέτας στη Γαλλία σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι. Πιο συγκεκριμένα οι εξαγωγές φέτας από την Ελλάδα προς τη Γαλλία ανέρχονται το 2017 σε αξία στα 21,3 εκατ. ευρώ και σε όγκο στους 4.152 τόνους καταγράφοντας αύξηση  σε αξία +12% και σε  όγκο στο  +50%.

Συνολικά τα ελληνικά τυροκομικά προϊόντα βρίσκουν το δρόμο τους στη Γαλλία, έστω κι αν ακόμη έχουν μεγάλη απόσταση να διανύσουν. Η Ελλάδα έχει σκαρφαλώσει στη δέκατη θέση των σημαντικότερων προμηθευτών της Γαλλίας σε τυροκομικά προϊόντα, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία, βρίσκεται η Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εξαγωγών καταλαμβάνει η φέτα, η οποία αντιπροσωπεύει το 97,7% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων στη Γαλλία.

Η Γαλλία κατά το 2017 εισήγαγε συνολικά, φέτα αξίας 39 εκατ. ευρώ σε αξία και 7.366 τόνων σε όγκο, καταγράφοντας αύξηση 6,6% σε όρους αξίας και 24,4% σε όρους ποσότητας σε σχέση με το 2016.

Πηγή: reporter.gr

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post