Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή της ΕΡΤ-1 «Πάμε Αλλιώς» με τον Τάκη Σαράντη

Σχόλιο

«Έχει λάβει μια διάσταση με προεκλογικό χρώμα. Αν είχε γίνει αυτό δύο χρόνια νωρίτερα θα έλεγα είναι θέμα δικαιοσύνης» δήλωσε στην ΕΡΤ και στον Τάκη Σαράντη στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» ο Βασίλης Λεβέντης σχετικά με την υπόθεση Novartis. «Και η δικαιοσύνη ήξερε ότι έρχονται εκλογές. Έπρεπε να το επισπεύσει σε περιπτώσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και η καθυστέρηση που πάει να συμπέσει με τις εκλογές, η δικαιοσύνη θα έπρεπε να λειτουργήσει γρήγορα. Στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ μιλάνε για συνομωσία». Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «η Ένωση Κεντρώων τις θεωρεί δόλιες. Όποιος κατηγορεί πολιτικούς είναι συνωμότης και σκευωρός. Είναι λάθος άποψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη. Ούτε αυτό είναι καλό διότι πλήττει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Έχει κάνει τα λαθάκια της και αυτή. Ο Κόκκινος για παράδειγμα μόλις έφυγε από την δικαιοσύνη ίδρυσε κόμμα ακραίων δεξιών με τον Αθανασίου. Μέχρι χθες ήσουν ανεξάρτητος, αμέσως μετά την συνταξιοδότηση πας μέσα στα κόμματα. Προσβάλλει το λαό αυτό».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί  στα Εξάρχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι «τα Εξάρχεια έχουν γίνει κόλαση. Υπάρχει η φήμη ότι φοβούνται και οι αστυνομικοί. Είναι συμπαθής περιοχή γιατί σπούδασα στο Πολυτεχνείο, πίναμε καφέ. Βλέπω έναν τρόπο ζωής πλέον όχι τόσο ορθόδοξο. Η ανοχή που δείξαμε γίνεται κανόνας. Μόνο 200-200 δέχονται να μπουν στα Εξάρχεια οι αστυνομικοί. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση θα πάψουν να υπάρχουν άβατα ο κ. Λεβέντης είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης λέει βλακείες, με τις δηλώσεις του για τα Εξάρχεια δείχνει τον αυταρχισμό του. Τα Εξάρχεια δεν πολεμιούνται όπως νομίζει ο κ. Μητσοτάκης. Με την Αστυνομία μόνο δεν επιβάλεις την τάξη γιατί θα έχεις νεκρούς. Στη Marfin, ο Παυλόπουλος δεν έδινε εντολή επιθέσεως γιατί θα υπήρχαν θύματα. Δυστυχώς βέβαια τα θύματα ήταν μέσα στη τράπεζα. Ο Μητσοτάκης έχει βλακώδεις αντιλήψεις. Τα Εξάρχεια πολεμούνται, σιγά σιγά, να βρουν τους πυρήνες και να τους εξαρθρώσουν και μετά η εισβολή».

Όσον αφορά στον νόμο Παρασκευόπουλου ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι «ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι μια κατάκτηση που μπορούν και παίρνουν άδειες όμως αυτό πρέπει να ταιριάζει με την αγωγή τους. Ο Κουφοντίνας δεν έχει ζητήσει μετάνοια από τα θύματα του και βγαίνει έξω. Αυτό είναι προσβολή. Δεν είναι τρόπος πολιτικής δράσης για να δείξουμε επιείκεια. Όταν η επιείκεια είναι μονομερής, το κράτος σου δίνει άδεια και  αποφυλακίσεις και εσύ δηλώνεις αμετανόητος, αυτό είναι προσβολή. Πρέπει να συναρτάται ο νόμος».

Ερωτώμενος για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο κυβερνών κόμμα από τη φωτογραφία του κ. Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο ο κ. Λεβέντης απάντησε πως κακώς έγινε τόσο μεγάλο θέμα  «ο Αμβρόσιος έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι πολύ καλός άνθρωπος απλά μιλάει και δημόσια απρόσεκτα. Δεν έχει δόλο, είναι καλοπροαίρετος. Οι άλλοι παίρνουν τα λεγόμενά του και τον χτυπούν πισώπλατα. Όταν κάνουν εκδηλώσεις στο Αίγιο με χαιρετάει, μου δίνει το χέρι. Μεγαλοποίησαν ένα θέμα».

Στη συνέχεια, σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές και το ευρωψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «έχουν συμπεριληφθεί 2-3 βουλευτές. Έχουν μπει 4-5 καθηγητές Πανεπιστημίων. Τώρα το πλάθουμε. Περίμενα να τελειώσουν της Ν.Δ οι ανακοινώσεις. Ανακοινώσεις από εμάς έγιναν όπως η κα Μουζάκα που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιό μας. Μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ δεν υπάρχει ικανότερος από την Μουζάκα. Ο Μητσοτάκης μου πήρε βουλευτές, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Πήραν ανθρώπους που πρόδωσαν την Ένωση Κεντρώων».

Ως προς το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε «η εκτίμησή μου είναι ότι κάνει μετρήσεις ο Τσίπρας. Δεν έχει αποφασίσει. Έχει πέσει ο Τσίπρας στο 1,3 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ενώ αναγγέλλει 120 δόσεις και διευκολύνσεις έπεσε 1,5%. Μειώθηκε η δύναμη του Τσίπρα. Περιμένει να δει και αν θα έχει και άλλη πτώση και στις ευρωεκλογές. Το Βατερλό θέλει να αποφύγει ο Τσίπρας και γι’ αυτό το χαρτί των εκλογών υπάρχει ακόμα και τώρα».

Τέλος, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν έξω από τη Βουλή και ότι βολεύει τη Ν.Δ αυτή η δημοσκόπηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «εγώ κάνω δικές μου δημοσκοπήσεις και δείχνουν 4,2, της ίδιας εταιρίας που μας δείχνουν έξω. Ο Τσίπρας κάνει δημοσκοπήσεις και βρίσκει 2% διαφορά από τη Ν.Δ. Η Ν.Δ βρίσκει 5 μονάδες διαφορά. Ο Μητσοτάκης θέλει πεντακομματική Βουλή και θέλει πάση θυσία την Ένωση Κεντρώων έξω». Επίσης, αναφορικά με τον κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι «αν ο Μητσοτάκης θεωρεί ζημιά την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων αυτό σημαίνει ότι  ο εγκέφαλός του είναι νοσηρός. Όταν λέει ένα κεντρώο κόμμα, αγνό, αν σκέφτεσαι έτσι είσαι αλαζόνας, δυνάστης και θα τιμωρηθεί. Από το δικομματισμό και τις παντοδυναμίες πτώχευσε η χώρα».

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post