Η Kleopas Alliott Business Consultants στο Alliott Group’s EMEA Regional Conference 2019

Σχόλιο

Το παρόν στο συνέδριο του ομίλου Alliott Group EMEA Regional Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντουμπάι, έδωσε για ακόμα μία χρονιά η Kleopas Alliott. Το συνέδριο με θέμα «Alliott Group’s Together Towards Tomorrow» ένωσε επαγγελματίες από 29 χώρες και η Kleopas Alliot ως βασικό μέλος του διεθνούς ομίλου ανεξάρτητων εταιρειών βρισκόταν εκεί.

Το Alliott Group, το οποίο αριθμεί 160 μέλη από 65 χώρες, με τον νέο COO – Giles Brake – και την ομάδα Executive Office, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς με την ένταξη 10 νέων εταιρειών στο δυναμικό του το τρέχον έτος ο όμιλος επιδιώκει πλέον να ενταχθεί στη λίστα με τους 10 καλύτερους τέτοιους ομίλους στον κόσμο.

Στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου οι εκπρόσωποι της Kleopas Alliott είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με διεθνείς συνεργάτες και κορυφαίους ομιλητές αναφορικά με τα τελευταία παγκόσμια επιχειρηματικά trends, καθώς επίσης απέκτησαν γνώσεις για την καλύτερη κατανόηση των τοπικών ευκαιριών και τους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Συμβούλιο Συνεργασίας των Αραβικών χωρών του Κόλπου. Οι συνεδρίες της διεθνούς συνεργασίας επικεντρώθηκαν σε θέματα M&A, αγορά ακινήτων, φορολογία, νομοθεσία, διεθνή ιδιωτικό πλούτο, διεθνή μετακίνηση και ελέγχους, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εξειδικευμένα φόρουμ.

Ο κορυφαίος οικονομολόγος, κ. Michael Weidokal, επισήμανε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας, του δημογραφικού και των πολιτικών αλλαγών έχουν αυξηθεί και ανέφερε ότι: «Αναμένεται μεγάλη μάχη στο πλαίσιο της Τεχνολογικής υπεροχής».

Ο κ. Weidokal τόνισε μερικά ακόμα σημαντικά trends, τα οποία χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν:

  • Οι εμπορικές εντάσεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε πολλές σημαντικές οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας.
  • Σε πολλές αναπτυγμένες χώρες ο αριθμός γεννήσεων μειώνεται, ενώ παράλληλα αυξάνεται σε λιγότερο αναπτυγμένες οικονομίες με αποτέλεσμα η μετανάστευση να αποτελεί το κύριο πολιτικό ζήτημα αυτής της εποχής.
  • Στασιμότητα του εμπορίου και των επενδύσεων.
  • Σημαντικές προκλήσεις για τις οικονομίες των Αραβικών χωρών του Κόλπου, στην προσπάθεια τους να διαφοροποιηθούν.
  • Οι ανερχόμενες οικονομίες της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Ινδονησίας αναμένεται να βρίσκονται μέσα στις Τοp 10 οικονομίες μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Διακεκριμένοι ομιλητές της τοπικής αγοράς, μεταξύ των οποίων και ο κ. Arif AmiriCEO του Dubai International Financial Centre Authority, ανέλυσε το Dubai Plan 2021, το κυβερνητικό πλάνο στο οποίο συγκαταλέγεται το στρατηγικό σχέδιο “Smart City” που περιλαμβάνει την ευρεία χρήση των τεχνολογιών blockchain και AI. Επιπλέον, τόνισε τη σημαντικότητα της Expo 2020, που αναμένεται να προσελκύσει 25 εκατομμύρια επισκέπτες. Τέλος, έδωσε μεγάλη έμφαση στις ευκαιρίες για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, του λιανικού εμπορίου, στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό, στον τομέα της βιομηχανίας, της εκπαίδευση και της υγείας.

Με την τεχνολογία blockchain στο μυαλό όλων των συμμετεχόντων στο συνέδριο, ο ομιλητής κ. Bronwyn Williams εξήγησε το λόγο που πολλοί τομείς (όπως ο νομικός και ο λογιστικός) βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο από disruptive τεχνολογίες και startups. Σύμφωνα με τον κ. Williams, οι μεσάζοντες απομακρύνονται από την αλυσίδα αξίας ως μέρος μιας γενικής μετατόπισης προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των ανεπαρκειών στις συναλλαγές.

Ο κεντρικός ομιλητής, κ. James Taylor, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να φοβόμαστε την τεχνολογία αλλά να επικεντρωθούμε στη χρήση της ανθρώπινης δημιουργικότητας για να αυξήσουμε την επίδραση της: «Σε πολλούς τομείς, όπου για παράδειγμα απαιτείται εκτεταμένη ανάλυση, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μηχανήματα για αυτό θα πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να συνεργαστούμε με αυτές τις μοναδικές τεχνολογίες». Η δημιουργικότητα αναφέρθηκε ως η No1 δεξιότητα που καθίσταται επιτακτική ανάγκη να ανακτήσουν οι άνθρωποι προκειμένου να ευδοκιμήσουν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Ακόμα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πρακτικές στρατηγικές, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στο να καινοτομούν.

Η Μαρία Γρατσία, COO της Kleopas Alliott, πρόσθεσε: «Η συμμετοχή μας στο Alliott Group επεκτείνει την απήχησή της εταιρείας μας σε 65 χώρες παγκοσμίως. Τα συνέδρια που διεξάγονται από τον όμιλο δίνουν την ευκαιρία στους επαγγελματίες μας να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην τοπική αγορά, δημιουργώντας ισχυρές προσωπικές σχέσεις με ειδικούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες μας με περίπλοκα διεθνή θέματα εάν παραστεί η ανάγκη.»

Ο κ. Giles Brake, COO της Alliott Group, πρόσθεσε: «Μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες, το Dubai απέδειξε ότι μπορεί να καταστεί το κέντρο του κόσμου, όπου σχεδόν όλα είναι πιθανά να συμβούν και όπου ο πήχης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Alliott Group έχει παρόμοιο φιλόδοξο όραμα και μαζί με τις εταιρείες μέλη του Ομίλου κάνουμε σημαντικά βήματα για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας. Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε, συμπεριλαμβανομένων συνεδρίων όπως αυτό, στηρίζουν τα μέλη μας στο να υποστηρίξουν τους πελάτες τους στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας νοοτροπίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην διεξαγωγή αυτού του τόσο επιτυχημένου συνεδρίου.»

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post