Αθήνα: Οι περιοχές όπου ανθεί η… παραβατικότητα

Σχόλιο

Η καθημερινότητα, η ασφάλεια των πολιτών και τα οικονομικά, είναι όπως μαθαίνουμε τα μεγάλα προβλήματα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Γι΄ αυτά τα θέματα άλλωστε, γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας και των επιτελών, ώστε να αντιμετωπιστούν.

Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας είναι καλή όσον αφορά τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, δεν είναι όμως εξίσου καλή όσον αφορά στις πεζές περιπολίες αστυνομικών. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα, την ίδια εικόνα αποκόμισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος την εβδομάδα που διανύουμε κινήθηκε επί τετράωρο στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος την εικόνα των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα προβλήματα εντοπίζονται στην Πλατεία Βικτωρίας και στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, όπου υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα, κυρίως μέσα από διακίνηση ναρκωτικών.

Στην ευρύτερη πρωτεύουσα τα μεγάλα προβλήματα είναι στο Δήμο Αχαρνών (περιοχή Αυλίζα), καθώς και στο Δήμο Φυλής (Ζεφύρι), όπου υπάρχει πολύ μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών. Ιδιαίτερα προβλήματα κλοπών υπάρχουν στους Δήμους Μάνδρας και Ασπροπύργου.

Για όλες τις παραπάνω περιοχές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσπαθούν να υπάρξει συντονισμός των αρχών, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post