Τζακ Λιου: «Οι επιπτώσεις ενός Grexit είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει»

Σχόλιο

Για συμφωνία σε δύο μέρη και πιθανή παράταση χρόνου μίλησε o υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στους G7.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και αναφερόμενος στο θέμα της Ελλάδας τόνισε με έμφαση: «Οι επιπτώσεις ενός Grexit είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει», ενώ σημείωσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών να υπάρξει μια αρχική συμφωνία με την Ελλάδα και μετά να εξετασθούν οι λεπτομέρειες».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του έστειλε μηνύματα προς την Ελλάδα και τους δανειστές, λέγοντας. «Είναι φανερό πως κάποια στιγμή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να πληρώνει τις οφειλές της, αλλά, είναι πιθανό, η πραγματική διορία που έχει μπροστά της να μην είναι η 5η Ιουνίου. Από τον Ιανουάριο έχει χαθεί πάρα πολύς χρόνος χωρίς να παραχθεί αποτέλεσμα. Επομένως, θα πρέπει και οι δύο πλευρές να συζητήσουν σοβαρά και να βρουν μια λύση το γρηγορότερο δυνατό. Από την μεριά της, η Ελλάδα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις και να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό πλάνο μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος της συμφωνίας».

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post