Unfuck Greece: Οι U2 στο πλευρό της Ελλάδας

Σχόλιο

Με το μήνυμα «Unfuck Greece», το οποίο για πρώτη φορά ακούστηκε στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τον περασμένο Φεβρουάριο, επιλέγουν οι U2 να στηρίξουν την προσπάθεια της χώρας να βρει λύση στο οικονομικό της πρόβλημα.

Εδώ και δύο εβδομάδες, στην έναρξη της περιοδείας τους με τίτλο «Innocence + Experience» στην Β. Αμερική, το μεγάλο ροκ συγκρότημα όταν ερμηνεύει το έντονα πολιτικό τραγούδι «Bullet the Blue Sky», από το θρυλικό «The Joshua Tree», πολιτικά μηνύματα προβάλλονται σε οθόνες με παράλληλες σκηνές από το Las Vegas, από την πλατεία Συντάγματος με συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται κατά της κρίσης και της λιτότητας.

Οι U2 εδώ και χρόνια δίνουν πολιτική χροιά στη δουλειά τους κάτι που όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Αpple δημιούργησε ασυμβατότητες. Παρά τα τότε παρατράγουδα επιμένουν πολιτικά και μάλιστα με φιλικά συναισθήματα υπέρ της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Bonno είχε έρθει για τη συναυλία του και είχε αναφερθεί στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η Ελλάδα και η Ιρλανδία.

Πηγή: bluebirds.gr

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post