Η ΔΗΜΑΡ εκλέγει το νέο της Πρόεδρο

Σχόλιο

Οι εξελίξεις πέριξ της οικονομίας μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλο το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα κορυφαίες κομματικές διαδικασίες να περνούν σε δεύτερη μοίρα, ή ακόμη χειρότερα να μην γίνονται καθόλου αντιληπτές από την κοινωνία.

Τρανό παράδειγμα το επικείμενο Συνέδριο και η εκλογή Προέδρου στη ΔΗΜΑΡ, που θα πραγματοποιηθούν στις 5,6 και 7 Ιουνίου στο Cine Κεραμεικός παρουσία περίπου 1000 συνέδρων.

Η Προεδρία Φώτη Κουβέλη λαμβάνει τέλος λοιπόν το Σαββατοκύριακο και τη θέση του διεκδικούν – μέχρι στιγμής – έχοντας εκφράσει την πρόθεση, η πρώην Βουλευτής ΔΗΜΑΡ στη Β’ Πειραιά, Μαρία Γιαννακάνη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και πρώην Γραμματέας.

Ανάμεσα στους δύο υποψηφίους δείχνει να υπάρχει σχετική ισορροπία, με ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Θ. Θεοχαρόπουλο, καθώς μαζί του είναι και ηχηρά ονόματα της ΔΗΜΑΡ, όπως οι Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Γιάννης Αμοιρίδης. Στο πλευρό του Θ. Θεοχαρόπουλου είναι η πλειοψηφία του Αριστερού Δικτύου (Σοφία Ανδρεοπούλου, Φωτεινός Θράσος κλπ), στελέχη της νέας γενιάς – 22 τον αριθμό – τα οποία προχώρησαν στην έκδοση κειμένου, που μιλά για ανανέωση και επανεκκίνηση της ΔΗΜΑΡ, καθώς και «προεδρικοί» της περιφέρειας.

Από την πλευρά της η Μαρία Γιαννακάκη έχει στο πλευρό της τους «προεδρικούς» της Αθήνας και γενικότερα η στήριξή της είναι περισσότερο Αθηνοκεντρική με πρόσωπα όπως ο Παναγιώτης Παναγιώτου και ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος και ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δεν έχει πάρει θέση – τουλάχιστον φανερά – υπέρ κάποιου υποψηφίου.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post