ΕΥΔΑΠ: Το business plan της νέας διοίκησης – Στόχος η επίτευξη κερδοφορίας 120 εκατ. ευρώ ετησίως

Σχόλιο

Η επίτευξη κερδοφορίας στα επίπεδα των 100 με 120 εκατ. ευρώ αποτελεί το στόχο της νέας διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, όπου θα αναλάβει τα ηνία μέσα στις επόμενες μέρες, με τον Γ. Μπενίση στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο στόχος αυτός, θα επιτευχθεί σύμφωνα με πληροφορίες με εξοικονόμηση κόστους που θα αφορά τόσο τις συμβάσεις της ΕΥΔΑΠ, όσο και την βελτίωση των τιμών των προμηθειών, την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών (υπολογίζονται στα 50 εκατ ευρώ), αλλά και την μείωση των διαρροών που εμφανίζονται στο δίκτυο της.

Να σημειωθεί ότι οι διαρροές υπολογίζονται στο 20% της ετήσιας παραγωγής νερού, ενώ οι αντίστοιχες απώλειες καταγράφονται και σε επαρχιακές πόλεις (εξαιτίας των πεπαλαιωμένων υποδομών.)

Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα διατεθούν για την περαιτέρω στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ήδη η ΕΥΔΑΠ έχει εκπονήσει πρόγραμμα για την στήριξη των ομάδων αυτών, η οποία αφορά την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων των υδροληπτών ανεξαρτήτως ποσού το οποίο οφείλεται, επί ένα έτος, καθώς και άρση κάθε διακοπής υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την εταιρεία και τέλος την εξαίρεση από το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή ακόμα και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του κ. Μπενίση στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Μπενίσης, προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι πτυχιούχος μαθηματικός με υποτροφία.

Ο κ. Μπενίσης είναι έντονα πολιτικοποιημένο άτομο καθώς υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, είχε αντιδικτατορική δράση και συμμετείχε στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού, αλλά δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με την ενεργή πολιτική.

Άνθρωποι της αγοράς τονίζουν στο bankingnews ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της χώρας μας, με αξιόλογη παρουσία και δραστηριοποίηση στον κλάδο της εκπαίδευσης, των τροφίμων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Άλλωστε υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες που ασχολήθηκαν με τα φωτοβολταϊκά.

www.bankingnews.gr

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post