Ρώσοι χάκερς υπέκλεψαν πληροφορίες από τον Dow Jones

Σχόλιο

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ – κατά κόσμο FBI – οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας διενεργούν έρευνα γύρω από μία υπόθεση, στο πλαίσιο της οποίας Ρώσοι χάκερς φέρεται να υπέκλεψαν πληροφορίες από τους σέρβερς του Dow Jones και στη συνέχεια να πραγματοποίησαν χρηματιστηριακές συναλλαγές βάσει αυτών.

Κύκλοι του Dow Jones, ο οποίος ανήκει στην εταιρεία Newscorp του μεγιστάνα των Μ.Μ.Ε. Ρούπερτ Μέρντοχ, δήλωσαν πριν από μία εβδομάδα ότι χάκερς είχαν παρεισφρήσει, επιδιώκοντας να αποσπάσουν πληροφορίες επικοινωνίας και πληρωμής περίπου 3.500 πελατών, μεταδίδει το Bloomberg, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν αυτό το περιστατικό συνδέεται με την προαναφερθείσα έρευνα.

Τον Αύγουστο πάλι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον Ρωσόφωνων χάκερς οι οποίοι φέρονται να υπέκλεψαν περισσότερα από 150.000 δελτία τύπου χρηματοοικονομικού περιεχομένου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Κάποιοι, εν τω μεταξύ, παίρνουν τα μέτρα τους.

Την περασμένη εβδομάδα η Goldman Sachs ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη της σε εξωτερικά πρακτορεία ειδήσεων, φοβούμενη ανάλογες παραβιάσεις, ενώ η JPMorgan έχει προσλάβει περισσότερους από 1.000 πρώην στρατιωτικούς υπαλλήλους, ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: analitis.gr

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post