Προς επανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών της Αθήνας

Σχόλιο

Τον επανασχεδιασμό του δικτύου συγκοινωνιών της Αθήνας, με ένταξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό και στη λειτουργία στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. «Μπορούμε να διαθέσουμε υπάρχοντα λεωφορεία για την κάλυψη τοπικών μετακινήσεων» είπε ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για οχήματα που δεν χρησιμοποιούνται.

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα επιχειρηθεί η ανανέωση του στόλου της ΟΣΥ, με στόχο την εξεύρεση χρηματοδότησης μετά το 2015, ύψους 130 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων. «Πρέπει να ενταχθεί ο εκσυγχρονισμός του στόλου στο ΣΕΣ» είπε ο κ. Σπίρτζης και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο θα δει πως θα καλυφθεί η εθνική συμμετοχή (λίζινγκ, δανεισμός ή Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΥΠΑ) το υπουργείο θα προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη ή μετάταξη προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες. Όπως τόνισε, «χρειάζονται εκατοντάδες άτομα για τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου». Πρόσθεσε δε, ότι θα επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων από την πρόσληψη νέου προσωπικού, με την οποία θα πάψουν οι εταιρείες να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ σε υπερωρίες και ρεπό.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post