Πρώτο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα

Σχόλιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στην Κούβα από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, μεταβαίνοντας κυρίως στην Αβάνα και το Σαντιάγο ντε Κούβα, ανακοίνωσε σήμερα η Κουβανική Επισκοπική Διάσκεψη.

«Η Διάσκεψη των καθολικών επισκόπων της Κούβας έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι ο Άγιος Πατέρας θα είναι στην Κούβα από το Σάββατο 19 έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου φέτος», σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Ο αργεντινός ποντίφικας θα αρχίσει την επίσκεψή του στην Αβάνα πριν μεταβεί στην «πόλη Όλγιν, στο βασιλικό ναό Σαντουάριο ντελ Κόμπρε και στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα» πριν συνεχίσει το ταξίδι του μεταβαίνοντας στις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη αυτή, η πρώτη του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί, είχε ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου από το Βατικανό, αλλά χωρίς τις ακριβείς ημερομηνίες.

Πριν από τον Φραγκίσκο, ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄ είχε μεταβεί στην Αβάνα το 2012 και ο προκάτοχός του Ιωάννης Παύλος Β’ το 1998.

Ο κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο συνάντησε την Κυριακή τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό για να τον ευχαριστήσει για τη μεσολάβησή του που επέτρεψε την ιστορική προσέγγιση η οποία είναι σε εξέλιξη με τις ΗΠΑ, μια διαδικασία που άρχισε στα τέλη του 2014.

Πηγή: thetoc.gr

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post