Ποιοι και γιατί δυναμιτίζουν τη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ, λίγο πριν ξεκινήσει;

Σχόλιο

Χρονικά αυτές οι γραμμές γράφονται λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, μια συνάντηση εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Μόνο που σε σχέση με αυτή τη συνάντηση υπάρχει ένα μεγάλο παράδοξο. Οι δανειστές μας, έχουν διαρρεύσει από το μεσημέρι σε μια σειρά από μιντιακά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλές από τις προτάσεις που κρατά στα χέρια του ο κ. Γιούνκερ και κατά ένα ανεξήγητο λόγο, οι προτάσεις αυτές δεν έχουν φτάσει ποτέ στην Ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα Πρωθυπουργό!!!

Παρακολουθώντας δελτία ειδήσεων και ενημερωτικά site, έχεις την αίσθηση ότι αυτά που λέγονται ή γράφονται είναι καθ΄ υπόδειξη και με συγκεκριμένη κατεύθυνση – στόχευση.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να διαρρέουν ότι «η συμφωνία είναι τέτοια, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τη δεχθεί ο Τσίπρας», προφανώς για να προκαταλάβουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Γιατί λοιπόν δυναμιτίζουν τη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ, λίγο πριν ξεκινήσει; Κίνηση τακτικής λίγο πριν το τέλος ή έχει ληφθεί απόφαση που λέει «τέλος» και προσπαθούν να τη χρεώσουν στον Αλέξη Τσίπρα;

Θα παίξουν τελικά οι Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, το παιχνίδι του IMF και του κ, Σόιμπλε, που με διαφορετική στόχευση κατατείνουν στο ίδιο αποτέλεσμα;

Και εξηγούμεθα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το βασικό που το απασχολεί είναι να εισπράξει τα χρήματά του, ανεξάρτητα από το όποιο κόστος πληρώσει η Ελλάδα και κατ΄ επέκταση η Ευρώπη. Ο κ. Σόιμπλε από την πλευρά του θέλει να στείλει ένα σήμα σε όλη την Ευρώπη μέσα από τη θυσία της χώρας μας. Διαφορετική στόχοι που καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, το στραγγαλισμό της Ελλάδας.

Μήπως τελικά έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να αποφασίσουν ποια Ευρώπη θέλουν. Μήπως επ΄ αφορμή της Ελλάδας, της χώρας που γεννήθηκε η δημοκρατία, πρέπει να καταλήξουν αν θέλουν – και το εννοούν – μια Ευρώπη αλληλεγγύης και συνοχής;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Συγκρούονται δύο κόσμοι στην Ευρώπη. Ο  κόσμος που θέλει την Ευρώπη ως τόπο δημοκρατίας και ο κόσμος που τη θέλει ως στρατόπεδο. Ας πάρουν θέση επιτέλους, Η δικιά μας θέση, η θέση της Ελλάδας, είναι σαφής αιώνες τώρα.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post