Δραγασάκης – Τσακαλώτος θα ζητήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Ντράγκι

Σχόλιο

Ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η αυριανή μέρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και τη γενικότερη πορεία της Ελληνικής οικονομίας, επ΄ αφορμή της συνάντησης των Δραγασάκη – Τσακαλώτου με τον Μ. Ντράγκι και με δεδομένη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reformer.gr η Ελληνική πλευρά θα θέσει «ορθά κοφτά» το θέμα της χρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομίας και θα απαιτήσει να λάβει μια ξεκάθαρη απάντηση χωρίς υπεκφυγές.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι Δραγασάκης – Τσακαλώτος δεν έχουν σκοπό να  ζητήσουν από τον Μάριο Ντράγκι να μην υπάρξει απόφαση της ΕΚΤ για νέο περιορισμό στις Ελληνικές τράπεζες, αλλά να επιτραπεί ο δανεισμός μέσω εντόκων γραμματίων δημοσίου.

Τις απαντήσεις πλέον θα πρέπει να τις περιμένουμε από  την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επιτρέψει το δανεισμό της οικονομίας μας, ή εάν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας.

Μετά την αυριανή συνάντηση, ο Μάριο Ντράγκι θα πρέπει να δώσει μια απάντηση για το αν θα αναλάβει – για λογαριασμό άλλων – πολιτικές ευθύνες που δεν αναλογούν στην ΕΚΤ, με πιθανές συνέπειες και εξελίξεις  σε όλα τα επίπεδα, ή εάν θα βοηθήσει την Ελληνική οικονομία να σταθεί – προσωρινά – στα πόδια της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από την Ελληνική πλευρά κάνουν σε όλους τους τόνους σαφές, ότι «εάν αναγκαστούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην πληρωμή οφειλομένων και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων, ξεκάθαρα θα επιλεγεί το δεύτερο».

Ενόψει εξελίξεων λοιπόν μέχρι αύριο το βράδυ όπου και θα ολοκληρωθεί η συνάντηση στη Φρανκφούρτη, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post