Ενημερώνουμε τον αρμόδιο Υπουργό, ότι το κυλιόμενο ωράριο εργασίας στο δημόσιο ξεκίνησε από το 2011

Σχόλιο

Σε τρεις φάσεις θα αναλαμβάνουν υπηρεσία οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ως ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00 ….».

Ακούσαμε τον κ. Θεοδωρικάκο και γυρίσαμε το χρόνο πίσω.

Το 2011 η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου θεσμοθέτησε το κυλιόμενο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο και οι εργαζόμενοι είχαν να επιλέξουν αν ξεκινούν την εργασία τους στις 07.00πμ, ή στις 07.30πμ, ή στις 08.00πμ, ή στις 08.30πμ ή στις 09.00πμ ή στις 09.30πμ.

Η τότε λογική ήταν διπλή. Από τη μια, υπάρχει διάθεση να εξυπηρετηθούν οι μητέρες και πατέρες με μικρά παιδιά που πρέπει να τα πάνε σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία ή σχολεία. Από την άλλη, το να ξεκινούν κάποιοι να δουλεύουν πιο αργά σημαίνει ότι υπουργεία και υπηρεσίες θα είναι ανοικτά και εν λειτουργία ως τις 5 το απόγευμα.

Ας ενημερώσει λοιπόν κάποιος τον κ. Θεοδωρικάκο ότι το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο, το οποίο παρουσιάζει ως καινοτόμο μέτρο κατά του Covid19, ισχύει εδώ και χρόνια…!

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post