Επίθεση της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στο Δ. Παπαδημούλη και την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Σχόλιο

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και την Αντιπρόεδρο, McGuinness, απέστειλε την περασμένη Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του σώματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, με την αρχηγό του ακροδεξιού ENF, Μαρίν Λεπέν.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μετά την ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη για το μεταναστευτικό, όπου σημείωσε ότι «ως Ευρωπαίος πολίτης ντρέπομαι για την αποτυχία του Συμβουλίου των Υπουργών και τονίζω ότι είναι η ώρα των ηγετών. Των αρχηγών των κρατών. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους υπουργούς τους. Αλλιώς, θα ακούμε εδώ μέσα φασιστικές κραυγές σαν της κυρίας Λεπέν, που προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους πάνω σε ανθρώπινες ζωές», η προεδρεύουσα του σώματος, κα. McGuinness, έδωσε, κατά παράβαση του Κανονισμού, τον λόγο στην κα. Λεπέν, η οποία εξαπέλυσε μια αήθη και ανατριχιαστική επίθεση στον Έλληνα ευρωβουλευτή και την Ευρωπαϊκή Αριστερά, κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στη συνέχεια της επιστολής του, υπογραμμίζει ότι «τόσο η πολιτική μας ομάδα (GUE/NGL), όσο και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν υποστηρίξαμε απολυταρχικά καθεστώτα, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή πρακτικών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων» και τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μια μακρά ιστορία αγώνων για την προστασία των λαών, ανεξάρτητα από εθνοτικό, φυλετικό και πολιτικό προσανατολισμό και πολλά από τα μέλη της έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων».

 

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post