Ερώτηση για τις «λίστες απεργών» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σχόλιο

Με ερώτησή τους προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηλιτεύουν την ενέργεια της Υπουργού να ζητήσει «λίστες απεργών».

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αν. Τομεάρχη Πολιτισμού, Πάνου Σκουρολιάκου και την οποία συνυπογράφει και η Τομεάρχης, Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «αντισυνταγματική ενέργεια» και «καθεστώς τρομοκρατίας στο Υπουργείο».

Την καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό έκαναν με επιστολή των προέδρων τους, τέσσερις σύλλογοι εργαζομένων (Αρχαιολόγοι, Συντηρητές, Έκτακτοι Αρχαιολόγοι, Ενιαίος Σύλλογος), οι οποίοι προκήρυξαν και συμμετείχαν σε στάση εργασίας. Στην επιστολή διευκρίνισαν ότι οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να αποστείλουν στη Διοίκηση, μετά την απεργιακή κινητοποίηση, μόνο αριθμητικά δεδομένα συμμετοχής, και ποτέ ονομαστικά. Στο τέλος εκάστου μήνα τα αναλυτικά στοιχεία στέλνονται ανά υπάλληλο με τη μισθοδοσία του, για την ανάλογη παρακράτηση, στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες. Χαρακτήρισαν την απαίτηση της Υπουργού για την παροχή ονομαστικών στοιχείων ως ακραία προσπάθεια εκφοβισμού των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ, έτσι ώστε η συγκεκριμένη στάση εργασίας να αποτελέσει «μάθημα» για πιθανές μελλοντικές.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post