Κρίσιμες επαφές για επωφελή συμφωνία

Σχόλιο

Με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη και την οικονομία μας στα όριά της, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το Ελληνικό οικονομικό επιτελείο έχουν ξεκινήσει έναν μαραθώνιο κρίσιμων επαφών ανά την Ευρώπη με στόχο να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» τη ρευστότητα.

Όπως ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου, χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επαφές με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με την με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στις δύο τηλεφωνικές επαφές «συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς».

Σε ότι αφορά στο οικονομικό επιτελείο, υπάρχει ένα πολύ κρίσιμο ραντεβού σήμερα το απόγευμα στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα συναντήσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, Μάριο Ντράγκι. Αυτή η πολύ κρίσιμη συνάντηση γίνεται ένα 24ωρο πριν συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ για να λάβει αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι, με το Γάλλο ομόλογό του Michel Sapin, ενώ τώρα συναντάται στις Βρυξέλλες, με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici.

Οι επαφές του Γιάνη Βαρουφάκη θα συνεχιστούν καθώς:

  • Σήμερα στις 19:00 (τοπική ώρα), στο Παρίσι, θα συναντηθεί με το Γάλλο υπουργό Οικονομίας Emmanuel Macron.
  • Αύριο 06/05/2015 θα μεταβεί στη Ρώμη όπου και θα συναντήσει τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Pier Carlo Padoan.
  • Την Παρασκευή στη Μαδρίτη, θα συναντήσει στις 14:00 (τοπική ώρα) τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Luis de Guindos.
Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post