Κροτίδες και τα βεγγαλικά έφεραν και πάλι τη θλίψη

Σχόλιο

Τραγικός ήταν και φέτος ο απολογισμός από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά καθώς είχαμε δύο νέα παιδιά νεκρά στην Άμφεια Μεσσηνίας, ένα νεαρό ακρωτηριασμένο και τυφλό στην Καλαμάτα και δύο ακόμη ακρωτηριασμένους στη Μεσσήνη.

Δυστυχώς αυτό το πολύ άσχημο «έθιμο», λειτούργησε και πάλι εις βάρος της γιορτής και της χαράς των ημερών, οδηγώντας οικογένειες και ολόκληρες τοπικές κοινωνίες, στον πόνο και την θλίψη,

Άμφεια Μεσσηνίας: Θρήνος από το θάνατο δύο νέων

Θρήνος στην Άμφεια Μεσσηνίας το απόγευμα της Μεγάλη Παρασκευής για τον άδικο χαμό των δύο νέων.  Οι δύο φίλοι, ο 25χρονος Ι. Τ. και ο 23χρονος Β. Π. βρήκαν τραγικό θάνατο στην αυλή του σχολείου του χωριού από ηλεκτροπληξία, όταν κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα, ενώ προσπαθούσαν να πετάξουν ένα αυτοσχέδιο βεγγαλικό για το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεαροί έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο βαρελότο και το έδεσαν με καλώδιο μήκους πολλών μέτρων με σκοπό να συνδέσουν την άλλη άκρη του με τους πόλους μίας μπαταρίας και να προκαλέσουν έκρηξη. Ενώ προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν την κατασκευή, το καλώδιο ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ που βρίσκονται στο σημείο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε έγκαιρα, όμως ήταν αργά για τους δύο άτυχους νέους, ο θάνατος των οποίων ήταν ακαριαίως.

Τα δύο παιδιά κηδεύτηκαν ανήμερα Μεγάλο Σάββατο δίπλα-δίπλα, καθώς ήταν αχώριστοι φίλοι και βύθισαν στο θρήνο όλη την περιοχή.

Καλαμάτα: 25χρονος ακρωτηριάστηκε και τυφλώθηκε από κροτίδα

Στο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου συνέβη το περιστατικό όπου 25χρονος νεαρός τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας και σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα δυο του χέρια, ενώ ο άτυχος νέος έχασε και την όρασή του.

Να σημειώσουμε ότι 25χρονος φίλος του, που ήταν μαζί του, τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του χέρι.

Μεσσήνη: Δύο ακόμη ακρωτηριασμένοι από αυτοσχέδια κροτίδα

Και ο φόρος αίματος στην ευρύτερη περιοχή συνεχίστηκε. Δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά την Κυριακή στη Μεσσήνη έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας με δυναμίτη. Πρόκειται για δύο άντρες, ηλικίας 67 και 74 ετών οι οποίοι ακρωτηριάστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας, έξω από εκκλησία της πόλης. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη.

Πηγή: Radiourgia.gr

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post