Μεταρρυθμίσεις τώρα!!

Σχόλιο

Του Γιάννη τασσιόπουλου

Στο τραπέζι της λήψης των αποφάσεων η κυβέρνηση, μαζί με τις υπόλοιπες που έχει λάβει για την καταπολέμηση του κλίματος ύφεσης που μπορεί να δημιουργήσει στρατιές ανέργων, πρέπει αμέσως να βάλει κι ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Χωρίς καθυστέρηση η κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει μέτρα, που έχει υποσχεθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός και τα οποία σκοπό έχουν να απελευθερώσουν την αγορά και την οικονομία από δεσμά κι αγκυλώσεις, που την κρατούν στο παρελθόν. Δεσμά κι αγκυλώσεις που δεν την αφήνουν να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, που δίνει ο σύγχρονος κόσμος της τεχνολογίας κι όχι μόνο, αλλά και τις δυνατότητες που θα δημιουργηθούν από εδώ και στο εξής στη μετά κοροναϊό εποχή. Τα μέτρα αυτά μπορούν να αφορούν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κράτους, τη βελτίωση της σχέσης του με τον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά και τα ζητήματα που καίνε στην αγορά εργασίας και ευθύνονται σε ένα μεγάλο βαθμό για την ανεργία.

Η ευκαιρία που δίνεται στην κυβέρνηση είναι μεγάλη, για να περάσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη φυγή της χώρας προς τα εμπρός. Το πολιτικό κεφάλαιο που έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει και δεν μπορεί να αναλωθεί σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά δεν συνεισφέρουν στην πρόοδο, όταν δεν γίνονται για μεγάλα ζητήματα, η επίλυση των οποίων καθορίζει την πορεία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να ρισκάρει το πολιτικό του κεφάλαιο σε συγκρούσεις, για να λυθούν θέματα, που μέχρι τώρα το μικροπολιτικό κόστος δεν άφηνε στους περισσότερους τα περιθώρια να τα αγγίξουν. Θα έλεγε, μάλιστα, κανείς ότι ίσως αυτή τη στιγμή, καθώς οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και οι πολίτες έτοιμοι για αλλαγές, ο πρωθυπουργός αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να έχει κόστος, αλλά πολιτικό κέρδος. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι, που πρέπει να αφορά τον οποιονδήποτε από εμάς. Αυτό που έχει σημασία για όλους μας, για την κοινωνία είναι να προχωρήσουν εδώ και τώρα όλες οι μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες όλοι συζητούν, αλλά ελάχιστοι έχουν τη τόλμη να προχωρήσουν. Αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις τώρα, τα χρήματα που θα δοθούν από τα κρατικά ταμεία θα πέσουν σε μαύρη τρύπα, θα χαθούν!

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post