Νέα Δημοσκόπηση: «Μην κάνετε πίσω στις κόκκινες γραμμές» λένε οι πολίτες

Σχόλιο

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, καλούν την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» της, όπως οι ομαδικές απολύσεις (70%), το ασφαλιστικό (77%) και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (63%), σε έρευνα της εταιρείας Palmos Analysis για το τηλεοπτικό δίκτυο SBC.

Στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές εκτιμά η πλειοψηφία (46% Ναι, 29% Μάλλον Ναι), για την οποία συμφωνία πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερη από μία συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας (ποσοστά 60% καλύτερη, 21% χειρότερη), ενώ  σε ποσοστό 43% χαρακτηρίζετε η διαπραγμάτευση της Ελληνικής κυβέρνησης ως «σκληρή».

Σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, που διεξήχθη στις 5-6 Μαΐου, το 52% των ερωτηθέντων ζητά παραμονή στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ απεγκλωβισμό από τα μνημόνια ζητά το 44%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία είναι 20,2%. Αναλυτικά συγκεντρώνουν:

ΣΥΡΙΖΑ 36,7%

ΝΔ 16,5%

Ποτάμι 6,1%

Χρυσή Αυγή 5,4%

ΚΚΕ 3,9%

ΑΝ.ΕΛΛ. 3,1%

ΠΑΣΟΚ 2,5%.

Σε ότι αφορά στην παρουσία κυβέρνησης και κομμάτων στη Βουλή, θετική κρίνεται για την κυβέρνηση (45%), το Ποτάμι (20%) και το ΚΚΕ (15%). Αρνητική βλέπουν την παρουσία της Χρυσής Αυγής (70%), του ΠΑΣΟΚ (68%) και της Νέας Δημοκρατίας (61%).

Τέλος, στη σύγκριση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά, η υπεροχή του Πρωθυπουργού είναι πάρα πολύ μεγάλη (Α. Τσίπρας 57% – Α. Σαμαράς 21%)

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post