Οι ΗΠΑ βάλουν κατά των Γερμανών

Σχόλιο

Μπορεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στο σκάνδαλο της Volkswagen και στην παραβίαση, μέσω ειδικού λογισμικού, των τιμών που αφορούν τα καυσαέρια και τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της εταιρείας, ωστόσο η γερμανική τηλεόραση βρήκε το χρόνο τις προηγούμενες μέρες να αφιερώσει δέκα ολόκληρα λεπτά και στο σκάνδαλο της FIFA.

Τα ρεπορτάζ των γερμανικών τηλεοπτικών σταθμών συνοδεύονταν από «ζωντανές» συνδέσεις με Ελβετία και ΗΠΑ και η είδηση ήταν πως «η συνεργασία ανάμεσα στις αμερικανικές και ελβετικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει διευρυνθεί και σύντομα θα έχουμε νεώτερα». Μπόρα και καταιγίδα προβλέπεται πάνω από το Βερολίνο…

Υπογραμμίζουμε τρία πράγματα:

  • Στις έρευνες για το σκάνδαλο της FIFA συμμετέχει ενεργά το FBI γιατί η βασική κατηγορία που βαρύνει τους εμπλεκόμενους έχει να κάνει με δικαιώματα και μάρκετινγκ ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική.
  • Το σκάνδαλο της Volkswagen ξεσκεπάστηκε από το Πανεπιστήμιο West Virginia των ΗΠΑ σε συνεργασία με το ICCT, (International Council on Clean Transportation – Διεθνές Συμβούλιο για Καθαρές Μεταφορές), το οποίο είναι ένα μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο με γραφεία στην Ουάσινγκτον, το Σαν Φρανσίσκο και αλλού.
  • Στο σκάνδαλο της FIFA φέρονται να εμπλέκονται πολύ ισχυρά και γνωστά ονόματα της γερμανικής πολιτικής σκηνής.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post