Το συμιακό γαριδάκι και η εντοπιότητα στις προσλήψεις της ΔΕΗ για το νέο εργοστάσιο στη Ρόδο

Σχόλιο

Ανανεώνεται η Υπουργική Απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις αλιείας της συμιακής γαρίδας, όπως προκύπτει από την επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, με την αρμόδια Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κα. Φωτεινή Αραμπατζή.

Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει και για φέτος η τετράμηνη περίοδος αλιείας για το συμιακό γαριδάκι.

Η υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα, περιλαμβάνει ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία της συμιακής γαρίδας που περιλαμβάνουν :

– την βιώσιμη και ορθολογική διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων

– τα επιτρεπόμενα αλιευτικά εργαλεία

– τη χρονική περίοδο αλιείας

Εκτός από το συμιακό γαριδάκι ο Μάνος Κόνσολας ενδιαφέρθηκε και πέτυχε «Το κριτήριο της εντοπιότητας να συμπεριλαμβάνεται στις προσλήψεις της ΔΕΗ για το νέο εργοστάσιο στη Ρόδο».

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Στάσσης με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολα, τον ενημέρωσε ότι στις προκηρύξεις που θα υπάρξουν για τη στελέχωση του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο θα συμπεριληφθεί και το κριτήριο της εντοπιότητας.

Η επικοινωνία έγινε μετά την παρέμβαση του κ. Κόνσολα από τις 2 Απριλίου, με την οποία ανέδειξε το ζήτημα, τονίζοντας ότι το κριτήριο της εντοπιότητας δεν αποτελεί χαριστική ρύθμιση αλλά υπήρξε δέσμευση διαδοχικών κυβερνήσεων και διοικήσεων της εταιρείας, στη διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Μάλιστα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επικαλέστηκε και πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 47 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στη ΔΕΠΑΝ/ΑΗΣ Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία συμπεριλήφθηκε το κριτήριο της εντοπιότητας, ζητώντας να ισχύσει το ίδιο για τη Ρόδο.

 

 

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post