Ο Χρ. Σπίρτζης επιθεώρησε την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού

Σχόλιο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επιθεώρησε σήμερα το πρωί την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, ο οποίος βρίσκεται στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής του. Ο αυτοκινητόδρομος που θα σημάνει την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Δυτικής Ελλάδος και της Ηπείρου, παραδίδεται σε λειτουργική κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2017.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σπίρτζης: «Το Μάρτιο, μετά από πάρα πολλά χρόνια, επιτέλους η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος, θα μπορεί να εξυπηρετείται από το σύνολο του έργου, έχοντας ένα ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Παρακάμπτοντας και ξεχνώντας την ταλαιπωρία της Παλιοβούνας, της Κλόκοβας, με τα εγκαίνια που θα γίνουν για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου από τον Πρωθυπουργό».

Παράλληλα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε από το εργοτάξιο στη σήραγγα της Κλόκοβας, ότι: «Μέχρι τέλος του χρόνου γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να δοθεί στους πολίτες για κυκλοφορία ένα αρκετά μεγάλο τμήμα». Και πρόσθεσε: «Υπολογίζουμε ότι περίπου 60 χιλιόμετρα θα είναι έτοιμα για να δοθούν». Πρόκειται για το τμήμα από την Κλόκοβα (Γαβρολίμνη) μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας, το οποίο, μαζί με το ήδη λειτουργούν τμήμα θα αποτελέσει ένα αυτοτελές τμήμα 92 χιλιομέτρων.

Κατά την επιθεώρηση του έργου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης διαπίστωσε ότι η κατασκευή του προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα.

Η Ιόνια οδός μήκους 196 χιλιομέτρων, θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής στη Δυτική Ελλάδα. Διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρεβέζης, Ιωαννίνων) και έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών, καθώς θα δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα αστικά και αγροτικά κέντρα των προαναφερθεισών περιοχών.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post