Στην εφαρμογή της ΚΥΑ για την Golden Visa ένα χρόνο μετά την υπογραφή της, προσανατολίζονται στην Κυβέρνηση, με βάση το μοντέλο της Πορτογαλίας.
Παράλληλα μαθαίνουμε ότι δεν θα προχωρήσουν σε οριζόντια αύξηση από τις 250.000 στις 500.000 ευρώ, προχωρώντας σε κατηγοριοποίηση της Α΄ Αθήνας, με άλλες περιοχές να παραμείνουν οι 250.000 και άλλες να πάνε στις 500.000
Ως παραδείγματα χρησιμοποιούν το Κολωνάκι, το Παγκράτι και τον Φιλοπάππου, όπου θα μπορούσαν να είναι στις 500.000, σε αντίθεση με το Μεταξουργείο, το Νέο Κόσμο και τα Πατήσια, που θα παραμείνουν στις 250.000 ευρώ.
Συνάμα υπάρχει ανησυχία:
- Στους Κινέζους, γιατί δεν ξέρουν από πότε θα ισχύει η ΚΥΑ, ενώ έχουν ήδη δώσει προκαταβολή για αγορά ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ
- Στους Κινέζους που θέλουν να ανανεώσουν την Golden Visa με βάση αγορά των 250.000 που έχουν πραγματοποιήσει.
- Στους Έλληνες ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου δεν μπορούν να πουληθούν 500.000 ευρώ


Συζήτηση σχετικά με post