Αρχές Σεπτεμβρίου η εκλογή νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Νοέμβριο το συνέδριο

Σχόλιο

Ολοκληρώθηκε χθες η πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποφάσισε τον Σωκράτη Φάμελλο ως Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Πολιτικής Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την παρουσία Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Τζανακόπουλου, αποφάσισε:

  • Στις 15-16 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα καταθέτουν οι υποψηφιότητες.
  • Στα τέλη Αυγούστου να πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.
  • Θα ακολουθήσει η εκλογή Προέδρου από την βάση του κόμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
  • Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου τον Νοέμβριο 2023, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τέλος για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την Όλγα Γεροβασίλη και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα αναλάβουν οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post