Οι Ολυμπιακοί αγώνες, πάντα είχαν το δικό τους αγωνιστικό ενδιαφέρον, είχαν όμως και μια σειρά στατιστικών στοιχείων, που προκαλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Ένα τέτοιο στατιστικό στοιχείο, είναι η χρήση προφυλακτικών, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινώντας από το 1988, όπου οι αγώνες έγιναν στη Σεούλ, μέχρι και σήμερα που γίνονται στο Ρίο.
Σύμφωνα λοιπόν με την κάρτα που ακολουθεί βάση των προφυλακτικών που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όλα δείχνουν ότι το χρυσό μετάλλιο θα το πάρει η Βραζιλία.
Τρία ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την κάρτα είναι:
Η «πληροφορία» από νοσοκόμα που εργαζόταν στο Ολυμπιακό χωριό το 1996 στην Ατλάντα, ήταν: “Τα είχαν παραγγείλει σε περίπτωση που οι αθλητές ήταν σε διάθεση”.
Το 2008 στο Πεκίνο, για τα προφυλακτικά είχαν ένα Ολυμπιακό σύνθημα, που ήταν: “Γρηγορότερα, υψηλότερα, δυνατότερα”.
Τέλος στην Αθήνα το 2004 ο αριθμός κατανάλωσης προφυλακτικών ήταν… ικανοποιητικός και έφτασε στα 130.000 προφυλακτικά.



Συζήτηση σχετικά με post