Στο έλεος των ανέμων βρίσκεται από το πρωί η Ελλάδα. Θυελλώδεις (8 μποφόρ) έως πολύ θυελλώδεις (9 μποφόρ) βόρειοι άνεμοι πνέουν κατά τόπους στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές της χώρας σήμερα, γεγονός το οποίο κάνει πιο δύσκολη την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Τις ισχυρότατες ριπές κατέγραψαν σε περιοχές καναλισμού του ανέμου, όπως για παράδειγμα μεταξύ της Νότιας Εύβοιας και της Άνδρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο σταθμός της Παξιμάδας Καρύστου κατέγραψε ριπή 148 χλμ/ώρα στις 09:46 και αντίστοιχα στην Τήνο (121 χλμ./ώρα), στον Πλακιά Ρεθύμνου (101) και στην Πεντέλη (98).
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το μεσημέρι της Τετάρτης 09/09.



Συζήτηση σχετικά με post