Προκήρυξη για τον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου

Σχόλιο

Ως βασική και άμεση προτεραιότητα παρουσίασε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, την υλοποίηση του οδικού έργου Πάτρας-Πύργου, σε σύσκεψη με τους βουλευτές των νομών Αχαΐας και Ηλείας και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας  των Δήμων και  Φορέων της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι να σταματήσει η συσσώρευση των έργων σε λίγους.

«Η υλοποίηση του οδικού έργου Πάτρας-Πύργου αποτελεί βασική και άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου. Τους προσεχείς δύο έως τρεις μήνες αρχίζει τμηματικά η προκήρυξη των  νέων διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεση της κατασκευής του.  Παράλληλα προωθείται  η ολοκλήρωση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ)  2014-2020, προκειμένου να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του. Στο μεταξύ οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας των νέων διαγωνισμών έχουν ήδη  δρομολογηθεί με εντολές της πολιτικής ηγεσίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε το έργο να προωθηθεί σε νέες υγιείς βάσεις, με διαφάνεια, προστασία του δημόσιου συμφέροντος και αναπτυξιακό όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».  Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Οι ανακοινώσεις έγιναν στη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης, όπου έγινε αρμοδίως υπεύθυνη και αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων της Δυτικής Ελλάδας, για τις έως τώρα ενέργειες και τον προγραμματισμό του Υπουργείου για την υλοποίηση του έργου, καθώς επίσης και κατάθεση σχετικών προτάσεων από τους φορείς, στο πλαίσιο διαδικασίας διαβούλευσης και δημοκρατικού διαλόγου.

«Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι να σταματήσουμε να έχουμε συσσώρευση των έργων σε λίγους» τόνισε ο κ Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας  ότι  «για αυτό το λόγο προωθούνται οι  τμηματικές διαγνωστικές διαδικασίες, ο τελικός αριθμός των οποίων αποτελεί αντικείμενο της σχετικής μελέτης και προετοιμασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου. Οι νέες δημοπρασίες, σε κάθε περίπτωση θα εξελιχθούν παράλληλα, για το σύνολο του έργου και κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και συμμετοχής στους διαγωνισμούς όσο το δυνατόν περισσότερων και όχι μόνον λίγων εργοληπτικών εταιριών. Επίσης θα διασφαλιστεί η πιο αποτελεσματική οικονομικά, κατασκευαστικά και χρονικά, λύση υλοποίησης του έργου. Με την επιλογή της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις, σε σχέση με τον χρόνο ολοκλήρωσης του προηγούμενου διαγωνισμού, μιας και ακόμη να γινόταν ο διαγωνισμός στις 31 Μαρτίου 2015, οι οικονομικές προσφορές του διαγωνισμού θα ανοίγονταν μετά την οριστική ένταξη του έργου στο ΣΕΣ τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2015».

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post