Δικαιωθήκαμε για τον Μπέζα 6 μήνες μετά

Σχόλιο

Σκαλίζοντας το αρχείο μας βρήκαμε ότι πριν από 6 μήνες (συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου 2019) με τίτλο «Ο Αντώνης Μπέζας για το υπερταμείο ή ο ….» σας είχαμε αποκαλύψει την τοποθέτηση του πρώην Υπουργού, γράφοντας.

«Δύο ονόματα κυκλοφορούν στα …κλειστά δωμάτια, για την ανάληψη καθηκόντων επικεφαλής στο υπερταμείο. Το ένα όνομα έχει να κάνει με τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία Αντώνη Μπέζα, ο οποίος έχει διατελέσει τρεις φορές υφυπουργός και στην κυβέρνηση Καραμανλή και στην Κυβέρνηση Σαμαρά».

Σχεδόν έξι μήνες αργότερα (συγκεκριμένα στις 26 Μαΐου), δικαιωθήκαμε, καθώς ο κ. Μπέζας μετά από πρόταση της κυβέρνησης τοποθετήθηκε πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Υπερταμείου, δηλαδή της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Μιας και έχουμε γυρίσει το χρόνο πίσω αξίζει να σας θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, το καλοκαίρι του 2019, ο Αντώνης Μπέζας αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία, κάτι που προφανώς «εξαργύρωσε» με την τοποθέτησή του στην προεδρεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου.

Για να γνωρίζετε σας λέμε ότι το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου περιλαμβάνει 70.000 αστικά, αγροτικά και παράκτια ακίνητα, 280 τουριστικά ακίνητα μεταξύ των οποίων Μαρίνες, διατηρητέα Ξενία, Χιονοδρομικά Κέντρα, αιγιαλοί, Συνοριακοί Σταθμοί, Ιαματικές Πηγές, νησίδες και μεγάλες εκτάσεις, 1.150 ενεργές μισθώσεις καθώς και τα 12 από τα 23 αθλητικά συγκροτήματα που κατασκευάστηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, Πανθεσσαλικό και Παγκρήτιο Στάδιο κλπ).

Η ΕΤΑΔ εκτός από την κεντρική της Υπηρεσία διαθέτει ακόμη 8 Περιφερειακά Κλιμάκια (Άρτα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη κλπ) καθώς και 15 σημαντικές επιχειρηματικές μονάδες- υποκαταστήματα (Μαρίνες Αλίμου και Θεσσαλονίκης, Κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Φαναρίου, Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα, Ακτή Βουλιαγμένης, Σπήλαια Δηρού, Αχίλλειο Κέρκυρας, Γκόλφ Αφάντου και Ιαματικές Πηγές Αιδηψού, Υπάτης, Καϊάφα, Νιγρίτας και Κύθνου), τα έσοδα των οποίων αποτελούν το 30% του κύκλου εργασιών της.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post