Είναι τυχαία η ένταση από τους… Σαμαροφύλακες;

Σχόλιο

Ο κάθε Έλληνας πολίτης, που χθες βράδυ παρακολούθησε τηλεόραση, πρέπει να έβγαλε πολλά συμπεράσματα. Ήταν μια τηλεοπτική βραδιά με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, που έδειχνε διαθέσεις, προθέσεις και στόχους, πάντα σε πολιτικό επίπεδο.

Στην τηλεοπτική πίστα είχαμε όλα τα «αστέρια» που λειτουργούν ως… Σαμαροφύλακες. Γενικότερα, δύσκολα στα ΜΜΕ θα βρείτε αυτό το διάστημα εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, που να μην είναι της αυλής Σαμαρά. Χθες για παράδειγμα – στην ώρα αιχμής – είδαμε τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Άννα Ασημακοπούλου, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δικαίωμά τους είναι φυσικά να επιλέγουν ως κόμμα ποιοι θα τους εκπροσωπούν στα τηλεοπτικά πάνελ. Μόνο που είναι πλέον ολοφάνερο, ότι συντεταγμένα προχωρούν στη δημιουργία έντασης και φόβου. Η συμπεριφορά Βορίδη – Ασημακοπούλου και τα επιχειρήματα Γεωργιάδη, δεν μπορεί να είχαν άλλο στόχο, παρά μόνο την δημιουργία έντασης και τρόμου. (Όχι ότι πάει πίσω ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συναγωνίζεται πλέον επάξια τους υπόλοιπους).

Ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης, μόνο που δεν ξέθαψε το… τσεκούρι του πολέμου κάτω από την καρέκλα του για να επιτεθεί σε Φίλη και Κουίκ. Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, μόνο που δεν έβγαλε τα μάτια του Μπαλάφα. Και φυσικά ο Άδωνις, όπως πάντα ο γνωστός Άδωνις, έσπειρε για ακόμη μια φορά τρόμο, φόβο και πανικό.

Στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Δημοψήφισμα, είχαμε τα πρώτα δείγματα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτεργάτη τον Πρόεδρό της. Στα τηλεοπτικά παράθυρα είδαμε την κλιμάκωση. Ελπίζουμε ότι αύριο δεν θα μεταφέρουν αυτή την ένταση στους δρόμους, στις πλατείες και έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά έχουν καταλάβει ότι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Ρίχνουν λοιπόν τις τελευταίες τους ζαριές και τα παίζουν όλα για όλα. Θα το φτάσουν όπου χρειαστεί, αρκεί να μπορέσουν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι.

Το ερώτημα είναι τι κάνουν, πως αντιδρούν και τι πρωτοβουλίες παίρνουν όσοι είναι στη Νέα Δημοκρατία και λειτουργούν με γνώμονα τις αξίες τους, την ιδεολογία τους και τη δημοκρατία. Όσοι δεν βάζουν την κομματική καρέκλα πάνω από την προσωπική τους καρέκλα. Όσοι δεν βάζουν την προσωπική τους δικαίωση, πάνω από την πατρίδα τους.

Και κάτι ακόμη. Σε αυτό το παιχνίδι της έντασης, καλά θα κάνει να προσέξει το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, ώστε να μην παρασυρθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους ακόλουθους του.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post