Κόντρα Κυβέρνησης – Τραπεζών για τα δάνεια

Σχόλιο

Σκληρή κόντρα υπάρχει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις Τράπεζες για τα δάνεια τα οποία δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια των επιχειρηματιών. Η κόντρα είναι ακόμα μεγαλύτερη με την Τράπεζα Πειραιώς αφού δεν έχει βρεθεί ακόμα φόρμουλα …συνεργασίας.

Χαρακτηριστικές του υπάρχοντος κλίματος ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι οι δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, όπου σε συνέντευξή του σχετικά με τα τραπεζικά δάνεια είπε:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπει κάθε επιχειρηματίας και το κάθε νοικοκυριό είναι η άρνηση στο τραπεζικό γκισέ. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα. Ένα καλό δείγμα είχαμε με τα στοιχεία του Μαΐου που βγήκαν χθες, και δείχνουν ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι καταθέσεις και οι χορηγήσεις. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, αλλά είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το επιθυμητό  επίπεδο. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε τα πολλά δισεκατομμύρια ρευστότητας που έχουν οι ελληνικές τράπεζες, να φτάσουν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Δεν είναι εύκολο μια αλλαγή νοοτροπίας, που πρέπει να  δείξουν τα τραπεζικά στελέχη, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε το επόμενο διάστημα για να φτάσουν αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία. Χωρίς ρευστότητα, δεν υπάρχει οικονομία».

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post