Με το καλημέρα, μπαίνει σε νέα τροχιά η σχέση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ

Σχόλιο

Μία από τις συναντήσεις που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον σήμερα, ήταν αυτή ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, καθώς όπως πιθανά κάποιοι περίμεναν, η σχέση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται με το καλημέρα να μπαίνει σε νέα τροχιά.

Ας δούμε λοιπόν προσεκτικά κάποια χαρακτηριστικότατα σημεία από τις δηλώσεις Τσίπρα και Γεννηματά και ας συγκρίνουμε το σήμερα με το χθες.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους ως προς αυτό». Πρόσθεσε δε ότι «Και στο θέμα της Ελλάδας νομίζω ότι κρίνεται και το θέμα της Ευρώπης».

Πέρασαν πέντε χρόνια σχεδόν με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου να βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας, για να το εντάξει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις «Προοδευτικές δυνάμεις». Αναλογιστείτε λίγο τις μέχρι πρότινος αναφορές του Πρωθυπουργού όταν μιλούσε για το ΠΑΣΟΚ και αμέσως θα βρείτε την πρώτη μεγάλη αλλαγή.

Πάμε τώρα στην κα Γεννηματά για να δείτε και εδώ την αλλαγή διαλεκτικής. «Είναι μία κρίσιμη ώρα που απαιτεί ουσιαστικό διάλογο, συνεννόηση, ένα νέο πατριωτισμό και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης συμβάλλει σ’ αυτό» ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να τολμήσει γιατί «η καθυστέρηση κοστίζει ακριβά και όλες οι πλευρές έχουν τις ευθύνες τους».

Γυρίστε το χρόνο κάτι λίγες μέρες πίσω και θα δείτε ότι για το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποκλειστικός υπεύθυνος για όλα ήταν η Κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα, φύγαμε από το «για όλα φταίει η κυβέρνηση» και σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά «όλες οι πλευρές έχουν τις ευθύνες τους».

Με το καλημέρα λοιπόν φαίνεται ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και το ΠΑΣΟΚ επαναπροσδιορίζονται και φυσικά κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θα βγάζουν αφρούς από το στόμα.

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post