Νέα τραγωδία με 400 μετανάστες στη Μεσόγειο!

Σχόλιο

Μπορεί το κίνητρο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που φεύγουν από τις χώρες τους να είναι ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους, δυστυχώς όμως οι συνθήκες που επιλέγουν για να βρεθούν στην Ευρώπη και να χαράξουν μια νέα πορεία, είναι τραγικές. Αποτέλεσμα, ναυάγια και ξανά ναυάγια, με τα θύματα να αυξάνονται καθημερινά και η μία τραγωδία να διαδέχεται την άλλη.

Μια νέα τραγωδία είχαμε με μετανάστες στη Μεσόγειο, όπου αυτή τη φορά – σύμφωνα με την οργάνωση  Save the Children – περίπου 400 μετανάστες πνίγηκαν, όταν βούλιαξε το σκάφος που τους μετέφερε από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανοιχτά της βορειοαφρικανικής χώρας.

Τις απάνθρωπες στιγμές που έζησε στη Λιβύη πριν επιβιβαστεί στο δουλεμπορικό σκάφος περιέγραψε ο Μπεράνι, ένα 17χρονο παιδί που διασώθηκε.

«Στην Τρίπολη ζήσαμε για τέσσερις μήνες σε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε κονσέρβες με σαρδέλες. Ήμασταν πάνω από 1.000 άνθρωποι. Τρώγαμε μόνο μία φορά την ημέρα και δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αν κάποιος μιλούσε με έναν φίλο, τον χτυπούσαν. Όλα αυτά για να μας πάρουν περισσότερα χρήματα. Σε έβαζαν να πάρεις τηλέφωνο τους δικούς σου για να τους πεις ότι πεθαίνεις και σε χτυπούσαν για να ακούσει η οικογένειά σου τις κραυγές σου», είπε ο νεαρός.

Τις τελευταίες ημέρες –σύμφωνα με την Save the Children – 1,200 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στη Σικελία και εξ αυτών τα 450 είναι παιδιά (τα 317 ασυνόδευτα).

 

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post