Πολιτική κόντρα για το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ

Σχόλιο

Η πολιτική κόντρα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ συνεχίζεται, με την πρώην Κυβερνητική Εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη να βάλει εναντίον και τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να απαντά. Αφορμή για αυτό το νέο γύρο αντιπαράθεσης – και ενώ η λειτουργία της ΕΡΤ έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ – είναι ο διορισμός του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Η κα Βούλτεψη με δήλωσή της λέει μεταξύ άλλων. «Η εκ μέρους του “καναλάρχη” υπουργού Επικρατείας fast track διαδικασία πρόκλησης ενδιαφέροντος για το διορισμό του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, αποτελεί το πιστοποιητικό θανάτου της δημόσιας τηλεόρασης». Για να συνεχίσει. «Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, και η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά από ένα τριήμερο αργίας».

Η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Αμετανόητη η κ. Βούλτεψη συνεχίζει απελπιστικά μόνη να υπερασπίζεται το βίαιο κλείσιμο και το μαύρο στην ΕΡΤ. Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα ΕΡΤ θα την προσκαλέσει προκειμένου να εκθέσει και δημόσια τις απόψεις  της από την ανοιχτή, και δημοκρατική συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Η ιστορία και η κοινωνία έχουν πλέον καταγράψει ευθύνες».

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post