Που το πάνε τελικά (σ)το ΠΑΣΟΚ;

Σχόλιο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έδωσε τη γραμμή, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, για το που αποσκοπεί μαζί με μια ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς και της Δημοκρατικής Παράταξης, να οδηγηθεί η εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Για να δούμε όμως τα απανωτά χτυπήματα που επέφερε ο πρώην Υπουργός.

Χτύπημα 1ο. «Το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική του συντριβή, είναι ιδεολογικά αφοπλισμένο, πολιτικά εξαντλημένο και ταυτόχρονα κινείται στα όρια – δημοσκοπικά τουλάχιστον – της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου να μπει σε μια περιπέτεια εσωτερικών, ανταγωνιστικών διαδικασιών, οι οποίες θα το αποτελειώσουν. Εδώ τώρα χρειαζόμαστε σοβαρές πολιτικές συμφωνίες και μια κοινή στάση, γιατί αυτές οι πολιτικές συμφωνίες είναι οι μόνες που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια αλλαγή».

Χτύπημα 2ο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει «να αποφασίσει τη μετεξέλιξή του, δηλαδή τη συμμετοχή του και τη συμβολή του στη δημιουργία ενός καινούργιου φορέα από την αρχή, από μηδενική βάση, στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα».

Χτύπημα 3ο. «Το Συνέδριο πρέπει να βγάλει μια συλλογική ηγεσία που μεταβατικά θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτή την απόφαση, απευθυνόμενο αξιόπιστα στις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου και να συγκροτήσουν το καινούργιο».

Χτύπημα 4ο. «Το ΠΑΣΟΚ ήταν 45%, είναι 4,5% και τώρα δημοσκοπείται στο 2,5%. Είναι λοιπόν να σκέφτεται ότι με την απλή αλλαγή ενός αρχηγού, θα λύσει το πρόβλημά του; Όχι. Απαιτείται άλλου είδους συμφωνία».

Σίγουρα μετά από αυτή τη συνέντευξη, Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ευχαριστημένοι, είτε γιατί κάποιοι δεν τους θέλουν ως υποψηφίους, είτε γιατί κάποιοι δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ.

Υ.Γ. Λέτε από αυτό το «1o Συνέδριο των Νέων Ευρωβουλευτών SD40», που γίνεται στην Αθήνα παρουσία του Προέδρου του S&D Gianni Pittella και διοργανώνουν οι εκπρόσωποι της «Ελιάς» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης, να βγει στο ΠΑΣΟΚ κανένα νέο φασούλι;

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post