Σε κλίμα χάους ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Σχόλιο

Δευτέρα πρωί ανοίγουν –τελικά – τα σχολεία και αν κάτι επικρατεί σε δασκάλους/καθηγητές, γονείς και μαθητές, είναι ένα χάος.

Συσκέψεις επί συσκέψεων στα σχολεία, με τις εγκυκλίους να φτάνουν σωρηδόν, αναιρώντας η νέα την προηγούμενη, προσθέτοντας επιπλέον προβλήματα, αντί να τα λύνουν.

Τελικό αποτέλεσμα είναι οι εκπαιδευτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα να μην κουβεντιάζουν τίποτε άλλο, εκτός από τα μέτρα προστασίας. Το τι θα κάνουν σε εκπαιδευτικό επίπεδο δεν τους έδωσαν από το υπουργείο ούτε το χρόνο, ούτε την ευκαιρία.

Κουβεντιάζοντας με έμπειρους εκπαιδευτικούς μας είπαν ότι επικρατεί «πλήρης ασυνεννοησία», προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε στην καρδιά του μπάχαλου της 20ετίας στην εκπαίδευση».

Με απόφαση που έφτασε στα σχολεία χθες (Παρασκευή) μεσημέρι, θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους τη Δευτέρα στις 08.15 για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ενώ μέχρι τώρα οι μαθητές πήγαιναν σχολείο λίγο πριν τον Αγιασμό, ο οποίος φέτος θα γίνει ανάλογα με τη βούληση του ιερέα. (Η μεγάλη λειτουργία για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού)

Τα σχολεία θα ανοίξουν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά δημοτικά σχολεία το ολοήμερο, ενώ το υπουργείο προτρέπει τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο! Φανταστείτε δε, τι θα γίνει σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί αρρωστήσουν.

Πρόβλημα υπάρχει σε πολλά σχολεία με την έλλειψη καθαριστριών, ενώ βρισκόμαστε στην εποχή του κορωνοϊού, που βάζει την απολύμανση σε προτεραιότητα.

Ένα ακόμα πρόβλημα που τρέχουν να το λύσουν – αν λυθεί τελικά – έχει να κάνει με τις μάσκες που πρέπει να φοράνε οι μαθητές, μάσκες που θα πρέπει να υπάρχουν και να μην δημιουργούν προβλήματα, αντί να τα προλαμβάνουν. (Για τα παγουρίνια δεν αξίζει ο κόπος να αναφερθούμε).

Με άλλα λόγια, χάος στην εκπαίδευση, κάτι που φέτος έχει επιδεινωθεί ένεκα κορωνοϊού.

Φανταστείτε τι θα γινόταν στα σχολεία της χώρας, αν τελικά τα άνοιγαν όπως έλεγαν, μια βδομάδα νωρίτερα στις 7 Σεπτεμβρίου!

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post