3ο Διεθνές Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πειραιά 2024 – Μεσοφθινοπωρινό Φεστιβάλ

Σχόλιο

Με τη συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων φίλων και άλλων χωρών, πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, το 3ο Διεθνές Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πειραιά στην Πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους έκαναν δηλώσεις και εξέφρασαν τις απόψεις τους για το φεστιβάλ. Εκ μέρους της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Σύμβουλος Li Ying ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά και τους διοργανωτές για την ισχυρή υποστήριξή τους και τόνισε ότι το γαστρονομικό φεστιβάλ λειτουργεί ως μια σημαντική γέφυρα πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, ενισχύοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης δήλωσε ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Πειραιάς πραγματοποιεί με επιτυχία το Διεθνές Γαστρονομικό Φεστιβάλ.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αθήνα, με τον Wang Jiangtao, διευθυντή του Κινεζικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα, να επισημαίνει ότι η σχέση μεταξύ των χωρών εξαρτάται από τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων της κάθε μίας και ότι μέσω αυτής της εκδήλωσης πολιτιστικής ανταλλαγής οι λαοί των δύο χωρών θα έρθουν πιο κοντά και θα ενισχυθεί η ήδη υπάρχουσα φιλία.

Το φεστιβάλ αυτό προσέφερε για άλλη μια φορά μια πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων και δραστηριοτήτων που αφορούν στον κινεζικό πολιτισμό. Στον χώρο της εκδήλωσης, ο Εκθεσιακός χώρος περιελάμβανε τόσο κινεζικές γεύσεις όσο και τουριστικές πληροφορίες ενώ προσφέρθηκε σε όλους παραδοσιακό Κινεζικό φαγητό και η ευκαιρία να παρακολουθήσουν στοιχεία του κινεζικού πολιτισμού. Κινεζικές πολεμικές τέχνες, χορός, μουσική, κινεζική καλλιγραφία ήταν μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο γαστρονομικό φεστιβάλ, το οποίο έδωσε μια μοναδική ευκαιρία στον κόσμο να εμβαθύνει περισσότερο στην Κινεζική κουλτούρα και τα έθιμά της.

Τα πλούσια κινεζικά εδέσματα που προσέφερε το Αsian Taste Chinese Restaurant περιελάμβαναν τα διάσημα Spring rolls, γλυκόξινο χοιρινό, ψητό ψωμάκι, siomai, τηγανητά noodles και τηγανητό ρύζι, κάνοντας τον χώρο της έκθεσης κινέζικων τροφίμων το επίκεντρο της εκδήλωσης και τον κόσμο να ανυπομονεί να τα δοκιμάσει.

Σημαντικό τμήμα της κινεζικής κουλτούρας αποτελούν και οι πολεμικές τέχνες, οι οποίες παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου και τους μαθητές της που έκαναν επιδείξεις πυγμαχίας, ξιφομαχίας και πάλης με ραβδιά, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η παράσταση από την Γυμναστική Ακαδημία ΑΘΛΗΣΗ Παιανίας τράβηξε για ακόμα μία φορά την προσοχή του κοινού. Αθλήτριες ντυμένες με εντυπωσιακές κόκκινες στολές και με κομψές και αέρινες κινήσεις παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα που συνδύαζε τις κινεζικές πολεμικές τέχνες και τη ρυθμική γυμναστική.

Δάσκαλοι και μαθητές από την Κινεζική Σχολή της Αθήνας μας χάρισαν ακούσματα από τα  Κινεζικά παραδοσιακά όργανα Erhu και guzheng και δίδαξαν στο κοινό Κινεζική καλλιγραφία και παραδοσιακές χειροτεχνίες, που τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Για άλλη μια χρονιά διαπιστώνουμε ότι μέσω αυτού του γαστρονομικού φεστιβάλ, Κίνα και Ελλάδα, δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, έρχονται ακόμα πιο κοντά και συσφίγγουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους, αυτή τη φόρα μέσω του φαγητού.

Στη συνέχεια

Σχετικά Άρθρα

Συζήτηση σχετικά με post